WildStar – Nyugodj Békében!

A Kotaku információi szerint az NCSOFT elkaszálta a Carbine Studios-t és vele együtt a WildStar-t.

WildStar - Nyugodj Békében!

A Carbine Studios lehúzza a rolót, miután a stúdió két projektje sem keltette fel az NCSOFT figyelmét. Az egyik alkalmazott fordult a Kotaku-hoz, aki elmondta, hogy nagyjából 50 embertől szabadult meg az NCSOFT és egyúttal a WildStar MMORPG-nek is búcsút mondtak.

A 2005-ben alapított Carbine Studios-t az NCSOFT 2011-ben karolta fel és 2014-ben jelent meg a WildStar, amely nem sokkal később Free-to-Play modellre váltott. A Carbine Studios több leépítésen is átesett az évek alatt, volt, hogy 60 fejlesztőt rúgtak ki, ami meg is látszott a WildStar-on is. Az utóbbi időben a játék látványos haldoklásba kezdett, új tartalmak már gyakorlatilag nem érkeztek hozzá. Januárban még azt nyilatkozta a Carbine, hogy nem lesz semmi baj, az NCSOFT támogatja a stúdiót is és a játékot is, nos úgy tűnik eddig tartott a nagy támogatás. A játék bevételei már 2017 negyedik negyedévben is nagyjából mérhetetlenek voltak, így várható volt, hogy hamarosan búcsúzhatunk tőle.

“Ma bezárjuk a Carbine Studios-t és elkezdjük a WildStar kifutási folyamatának megkezdését, hogy végül teljesen leállítsuk a játékot” – Mondta az NCSOFT a Kotaku nyilatkozatában. “Azok a játékosok, akik pénzt költöttek a játékra 2018 július 1-ét követően, visszatérítik az összeget.”