Wild West Online – Visszatér a Sheriff vs Outlaw rendszer

Az alfa tesztek alatt a fejlesztőknek sajnos rá kellett döbbenniük, hogy az a rendszer, amit kitaláltak a Seriffek és a bűnözők kapcsolatára a Wild West Online-ban nem igazán állja meg a helyét. Ezért nemes egyszerűséggel fogták és kivették az egészet.

Wild West Online - Visszatér a Sheriff vs Outlaw rendszer

Az elmúlt néhány hétben arról folyt a diskurzus a fejlesztők és a játékosok között, hogyan is lehetne megoldani a Sheriff vs Outlaw rendszer visszaillesztését a játékba. Muszáj lesz nekik visszarakni, mivel hogy nézne ki egy vadnyugati játék Seriff és bűnözők nélkül. A játék fórumán közölték is az új terveiket az egésszel kapcsolatban.

  • A játékosok meghatározott ideig lehetnek csak seriff helyettesek, amihez egy helyettesi engedély beszerzése szükséges a seriff irodán keresztül. Az engedély megszerzéséhez egy sor feltételnek kell megfelelni és valószínűleg a zsebünkbe is be kell nyúlnunk.
  • A helyettesi engedéllyel rendelkező játékosok könnyen beazonosíthatóak lesznek, mivel ha rávisszük az egerünket egy helyettesre, akkor megjelenik egy seriff ikon a karakteren.
  • Bármelyik játékos dönthet úgy, hogy törvényen kívülivé válik (Outlaw), ehhez csupán valami törvénytelen dolgot kell végrehajtania. Ilyenek például a farmok kirablása, étel, növények, szarvasmarha ellopása, vagy a  másik frakció azon tagjainak megölése, akiknél aranyrögök vagy aranyrudak vannak (ez látszik a karakterek oldalán).
  • Az Outlaw státusz időtartama a bűncselekmény súlyosságától függ. Egy-két holmi ellopásárt rövidebb ideig leszünk törvényen kívüliek, mintha mondjuk lerabolunk egy egész farmot és még meg is ölünk néhány embert.
  • Kizárólag a helyettesi engedéllyel rendelkező játékosok láthatják az Outlaw személyekről szóló értesítéseket. A helyettesek megölhetik az Outlaw karaktereket (akkor is ha azonos frakcióban vannak), vagy egyéb módon visszatarthatják őket (ez még nem elérhető).
  • Ha egy helyettes megöl egy törvényen kívülit, akkor hírnevet (Fame) szerez. Ha a hírnevünk nő, akkor kedvezményeket kaphatunk a boltokban.
  • Amikor egy Outlaw meghal egy seriff által, akkor néhány (3-4) véletlenszerűen kiválasztott tárgya ki fog esni a batyujából. Az Outlaw státusza ezután megszűnik és nincs további büntetése.

Ez az egész egyelőre egy folyamatban lévő munka, amit szerettek volna megosztani velünk. Most mehet tovább az ötletelés. Nem mellesleg egész jónak tűnik.