Wild West Online – A hamarosan érkező frissítés nagy változásokat hoz majd magával

Nemrég tették közzé a Wild West Online hivatalos fórumán azokat a változásokat, amik a következő frissítés alkalmával kerülnek majd be a játékba. Ezek között vannak újdonságok és átalakított tartalmak is.

Wild West Online - A hamarosan érkező frissítés nagy változásokat hoz majd magával

 • Bekerül a Horse Combat. Lovaglás közben bármilyen fegyverrel tudunk tüzelni, így a lovas csaták már lehetségesek lesznek.
 • A régi sérülési, gyógyítási rendszert átdolgozták és kicsit MMO-sabbá tették. Az elmúlt három hétben azon dolgoztak, hogy a jelenlegi “merev” rendszert átdolgozzák és egy sokkal rugalmasabb rendszert hozzanak létre, ideiglenes buffok segítségével.Ennek eredményeképp már nem csak instant gyógyítások érhetőek el, hanem például HoT-ra (Heal over Time) is lehetőségünk lesz. Ezek mellett olyan tárgyak is lesznek, amik mérgeznek, gyengítenek DoT sebzéssel. Például ha mérgezést kapunk, mondjuk egy méreggel átitatott kés által, akkor a DoT sebzésnek következményeképp folyamatosan veszítünk az életünkből és egyre gyengébbek leszünk. Aminek eredményeképp lebénulhatunk és meghalhatunk.

  Ez a rendszer megnyitotta az utat a túlélés felé, ugyanis a játékosok ha túl akarnak élni egy ilyen helyzetet, akkor bizony össze kell gyűjteniük ritka orvosi recepteket, amelyek lehetővé teszik, hogy olyan italokat csináljanak, amik rövid ideig tartó buffokat adnak, vagy épp kigyógyítanak mindenféle nyavalyából.

 • Újraalkották a baráti listát, megkönnyítve a barátaink megtalálását és a baráti lista kezelését. Ezek a változások magukban foglalják a kommunikációs lehetőségeket is. Ilyen a VOIP chat és a szöveges üzenetek küldésének lehetősége is. A változásokat az új felhasználói felületen és az átdolgozott lobby képernyőn is láthatjuk.
 • A craft rendszerben is érkeznek változások, amik magát a gyártás folyamatát és a receptek beszerzését módosítják. Jelenleg a játékosok a skill tree-n keresztül kapnak recepteket. Ezt teljesen eltávolítják és helyette fizikai valójukban találhatjuk meg a recepteket a világban található ládákban, vagy küldetések jutalmaként.Ha egy receptet megszerzünk, akkor a megfelelő gyártóasztalnál felhasználhatjuk azt. Például egy étel receptjét egy tábortűznél. Ha mondjuk egy beef steak-et akarunk készíteni, akkor először beef meat-et kell találnunk (például egy farmon), majd meg kell találnunk a hozzá való receptet majd a tábortűz mellett elkészíthetjük. Bizonyos egyszerű receptek az elejétől kezdve elérhetők lesznek, így nem kell minden alapanyagnak a receptjét felkutatni.

  Lesznek kézműves asztalok, fegyver gyártó asztalok, szövőszékek, kemencék stb, hogy gyárthassunk mindenféle alkoholos italt, fegyvereket, javító készletet, robbanóanyagot, barikádokat vagy csapdákat. Természetesen mindennek lesz egy megfelelő szintje, ami kell a gyártáshoz, így szükséges lesz ezeknek a képességeknek a fejlesztése is.

 • A Campsite még nem sok játékosnak mond valamit, de nem nehéz kitalálni, hogy mire is lehet jó. Telepíthetünk sátrakat, ahol különböző funkciókat válnak elérhetővé. Mindenféle gyártási funkciók, de akár ruhát is cserélhetünk, vagy pihenhetünk itt. Amire jutottak ezzel kapcsolatban, hogy egy közösségi pontot akarnak ezekkel a campsite-okkal létrehozni, hogy hozzájáruljanak a szerepjáték élményhez. Ezért minden frakciótag használhatja ezeket és összegyűlhet ezeken a pontokon.  Különböző campsite típusok lesznek, amiknek létrejöttével a térképen is láthatjuk a pontos helyét. De csak az azonos frakcióban levőknek.

  Röviden, az eddigi szóló camping rendszerből csináltak egy globálisan, minden frakciótag által is élvezhető és igénybe vehető játékmódot.

 • További publikus játékmódok kerülnek be a játékba, amikből “félelmetes” jutalmakat lehet szerezni. Ilyen például a “Golden Stagecoach” event, ahol egyedül vagy más frakcióbeli társakkal összeállva kell minél több ellenséges frakcióból lévő játékost lelőni és elszedni tőle azt amit addig megszerzett az event alatt. Bárki bármikor csatlakozhat a harchoz.

  Hasonló lesz a Balloon drop event is, amiben egy léggömb ereszkedik, telis-tele mindenféle jutalommal és a játékosoknak utat törve az ellenségen kell eljutni a léggömbig, hogy megszerezzék a kincseit.

  Vagy ott lesz az átdolgozott Relic Hunt event is, amikor mindenféle relikviák jelennek meg a térképen. Ezeket meg kell kell szerezni, majd elvinni a városba eladni. No persze ha út közben nem lőnek le.

 • Rengetek új kozmetikai lehetőség is hozzáadásra kerül. Valódi pénzért a játék minden kozmetikai tételéhez hozzá lehet majd jutni.
 • Eddig összesen 40 fegyver található meg a játékban, ezeket az elkövetkező hetekben a facebookon keresztül fogják bemutatni.

Ennyit a hamarosan érkező frissítésről. Aki további hírekre kaváncsi a Wild West Online-al kapcsoaltban, az erre nézelődjön.