Wild Buster – Nyugodj békében! Isten hozott Champions of Titan!

Le merném fogadni, hogy nem sokan emlékeztek a Wild Buster nevű MMOARPG játékra, amit az Insel Games fejlesztett. Nos a játék lehúzza a rolót, hogy aztán újjáéledjen. Ismerős történet?

Wild Buster - Nyugodj békében! Isten hozott Champions of Titan!

Még tavaly augusztusban írtunk először a játékról, amit néhány hónappal később egy korai hozzáférés koronázott meg Steamen. A játék egy hack’n’slash MMO-ARPG játék, ami pörgős harcot és temérdek PvP-t ígérve indult el még tavaly nagy boldogan. És bár sejthető volt, hogy ez sem lesz egy világmegváltó játék, ami történt vele az igazán említésre méltó. Történt ugyanis, hogy a játékot a Steam kitiltotta miután megállapították, hogy az Insel Games arra kényszerítette az alkalmazottait, hogy megvegyék Steamen keresztül a játékot és pozitív értékelést adjanak mellé. Természetesen az Insel Games mindezt tagadta, azonban a Steam hiánya rányomta a pecsétet az eladásokra és a játékosszámra is.

Az Insel Games nemrég kiadott egy közleményt, amiben elmondják, hogy a dolgok nem úgy alakultak, ahogyan szerették volna, és a játék fenntarthatatlanná vált. Ennek ellenére ahelyett, hogy temetnék a játékot, egy másik kiadónak adják el a jogokat, az IDC Games-nek, ami újraindítja majd azt Champions of Titan néven. Mindehhez társul egy gyönyörű wipe és account törlés is.

Természetesen nem véletlen ez az egész, hiszen új névvel és új kiadóval ismét felkerülhet Steamre a játék, ezáltal egy új esélyt kapva arra, hogy ezúttal ne legyen teljes csőd.