Tera – Hírek a konzolos verzióról

Korábban még 2017 szeptemberében adtunk hírt a Tera konzolokra szánt verziójáról, amit év végén egy technikai teszt követett. Azt tudtuk, hogy már nincs olyan messze a végeredmény, de most már azt is tudjuk, hogy nagyjából mikor érkezik majd.

Tera - Hírek a konzolos verzióról

Mindig is szó volt a Tera konzol verziójáról, még ha nem is a fejlesztők, hanem a játékosok között. Maga a koncepció, hogy a Tera átkerüljön konzolra már évek óta létező téma. Az első igazi lépést azonban tavaly márciusban tette az En Masse, amikor bejelentette hivatalosan, hogy lesz konzol verzió. Akkoriban a bétát még 2017 decemberére mondták, amiből csak egy technikai teszt lett.

Most azonban újabb infók láttak napvilágot, az En Masse egy frissen kiadott videójában. Úgy tűnik, hogy Észak-Amerikában és Európában 2018 első felében érkezik meg a Tera PS4-re és Xbox One-ra. A késlekedést többek közt Korea konzolos fejlesztési tapasztalatának hiányával indokolják. No meg a free-to-play model pontos kivitelezésével is akadtak gondok. Úgy tűnik azonban, hogy ezeken túlléptek.

A lényeg, hogy 2018 első fele.