SWTOR Guide – Nézzük milyen accountokra vonatkozó megkötések vannak a játékban

Az SWTOR cikksorozatunk második része

Az előző cikkben bemutattuk, hogy jelenleg mi a helyzet az SWTOR-al és megemlítettem benne a külön account típusokat. Ebben a cikkben ezekről olvashattok bővebben, megtudhatjátok, hogy melyik típus milyen megkötésekkel rendelkezik, valamint azt, hogy milyen QoL (Quality of Life) tárgyak és accountra vonatkozó fejlesztés javasolt ahhoz, hogy a lehető legjobban élvezhetővé váljon a játék a Preferred típussal rendelkező játékosok számára.

SWTOR Guide - Nézzük milyen accountokra vonatkozó megkötések vannak a játékban

A felsorolt account típusok és azoknak a megkötései a mai (2018.09.12) állapotot tükrözik!

Az alábbi táblázatban külön kategorizálva megtekinthetitek azt, hogy melyik account típus milyen engedélyekkel és hozzáférésekkel rendelkezik.

FONTOS: A “Preferred” státusz azokra a játékosokra értendő akik valamikor rendelkezte Prémium (volt Subscription) tagsággal!

A táblázat csak a legfontosabb korlátozásokat részletezi a teljesség igénye nélkül.
A különböző jelmagyarázatok a táblázat alján megtalálhatóak a különböző kifejezésekhez és azok teljes leírásához (lásd például.: (1), (2), stb…).

Funkció Free-to-Play Preferred Prémium (Subscriber)
Artifact Gear (Lila armor és modok) Nem elérhető(1) Nem elérhető(1) Elérhető
Augment slot bővítésének költsége Magas Magas Alacsony
Bank (Cargo Hold) Hozzáférés feloldáshoz kötött (CM) Elérhető (Tovább bővíthető CC segítségével) Elérhető (Tovább bővíthető CC-ből és Creditből)
Cartel Coin (CC) jutalom Nincs Nincs 500 (vagy 525) /hónap
Cartel Coin (CC) jutalom – Security Key 100 /hónap 100 /hónap 100 /hónap
Chat használat Korlátozott(2) Korlátozott(3) Korlátlan
Cradit Cap (Credit Escrow(4) nélkül) 200.000 350.000 Korlátlan
Credit bevétel Normál Normál +20% a 20 szint elérése után
Crew Skillek (“szakmák”) – további feloldás lehetséges 1 2 3 (maximum)
Karakterek száma 4 12 (13-14(5) elérhető az ex-prémiumoknak) 24 – 26(5)
Dark vs. Light – részvétel Korlátlan Korlátlan Korlátlan
Dark vs. Light – jutalmak Nincs Nincs Korlátlan
Digitális Kiegészítő: Galactic Starfighter Elérhető Elérhető Elérhető
Digitális Kiegészítő: Galactic Strongholds Elérhető Elérhető Elérhető
Digitális Kiegészítő: Rise of the Hutt Cartel Legalább 1 hónap prémium tagság szükséges a feloldásához Legalább 1 hónap prémium tagság szükséges a feloldásához Elérhető
Digitális Kiegészítő: Shadow of Revan Legalább 1 hónap prémium tagság szükséges a feloldásához Legalább 1 hónap prémium tagság szükséges a feloldásához Elérhető
Digitális Kiegészítő: Knights of the Fallen Empire Legalább 1 hónap prémium tagság szükséges a feloldásához Legalább 1 hónap prémium tagság szükséges a feloldásához Elérhető
Digitális Kiegészítő: Knights of the Eternal Throne Legalább 1 hónap prémium tagság szükséges a feloldásához Legalább 1 hónap prémium tagság szükséges a feloldásához Elérhető
Digitális Kiegészítő: Minden a jövőben megjelenő Legalább 1 hónap prémium tagság szükséges a kiegészítő megjelenésétől számítva a feloldásához Legalább 1 hónap prémium tagság szükséges a kiegészítő megjelenésétől számítva a feloldásához Elérhető(6)
End-Game Gear Korlátozva(7) Korlátozva(7) Elérhető
Flashpoint limit 3 alkalommal kapható loot az utolsó bossból(8) /hét 3 alkalommal kapható loot az utolsó bossból(8) /hét Korlátlan
Galactic Command Nem elérhető Nem elérhető Elérhető
GTN egyidejűleg aktív tételek 2(9) 5(9) 50
Guildek Bármilyenbe csatlakozhat, de csak F2P-t vezethet(10) Bármilyenbe csatlakozhat, de csak F2P-t vezethet(10) Korlátlan
Guild Bank (feloldása elérhető Cartel Marketből Cartel Coinért) Feloldása nélkül nem elérhető Feloldása nélkül nem elérhető A Guildben betöltött rang jogosultságától függően
Inventory Bővítéséhez vásárlás szűkséges Cartel Marketről CC-ből Bővítéséhez vásárlás szűkséges Cartel Marketről CC-ből Bővítéséhez vásárlás szűkséges Cartel Marketről CC-ből vagy Kreditből
Legacy Storage (Account Bank) Elérhető 1 ablakkal ingyen (továbbiak CC-vel és Kredittel feloldhatóak) Elérhető 2 ablakkal ingyen (továbbiak CC-vel és Kredittel feloldhatóak) Elérhető egészen 5 ablakig (CC vagy Kredit szükséges az összes feloldásához)
Mail Csak fogadhat Küldhet és 1 itemet csatolhat, de nem küldhet kreditet Küldhet és csatolhat 8 itemet, valamint kreditet
Mod (tárgy fejlesztés) eltávolításának költsége tárgyakból Magas Magas Alacsony
Mountok használata (legacy unlockot figyelmen kívül hagyva) Normal Normal 5-10 szinttel hamarabb
Operation (end-game PVE tartalom “raid”) Nincs hozzáférés Nincs hozzáférés Elérhető
Quickbars (felhasználó felületek a skilleknek / 2-3-nál nincs többre szűkség / Feloldható CC-ből) 2 4 6
Quick Travel újratöltésének ideje 26 perc (csökkenthető Legacy felületen belül(11)) 20 perc (csökkenthető Legacy felületen belül(11)) 20 perc (csökkenthető Legacy felületen belül(11))
Fleet Quick Travel újratöltésének ideje 3 óra (csökkenthető Legacy felületen belül(11)) 1.5 óra (csökkenthető Legacy felületen belül(11)) 1.5 óra (csökkenthető Legacy felületen belül(11))
Talent reset költsége Alacsony Alacsony Nincs
Rest XP (offline állapotban szerzett +100% XP buff(12)) Nem elérhető Nem elérhető Elérhető
Újraéledések száma a harctéren (változatlan helyen) 5 alkalommal elérhető / karakter (továbbiak vásárolhatóak Cartel Marketről Cartel Coinért) 5 alkalommal elérhető / karakter (továbbiak vásárolhatóak Cartel Marketről Cartel Coinért) Korlátlan
Security Key beállítása az accountra Elérhető Elérhető Elérhető
Space Missions (hajónkról és azzal indított küldetések) száma 3 / hét / karakter 3 / hét / karakter Korlátlan
Sprint feloldása Level 10 Level 1 Level 1
Elérhető Story tartalmak Rise of the Hutt Cartellig bezárólag Rise of the Hutt Cartellig bezárólag(13) Aktuális kiegészítőig bezárólag
Support Email és Telefonon Email és Telefon Email, Telefon, Fórum és Ingame Ticket
Trade Nincs Level 10-től (item és kredit) Level 1-től (item és kredit)
Uprising (end-game pve insták) Nem elérhető Nem elérhető Korlátlan
Galactic Starfighter Korlátlan Korlátlan Korlátlan
Valor szerzés (PVP rankhoz) Normál Normál 20-as szinttől +10%
Warzone – Normál, Solo / Group 5 / hét(14) 5 / hét(14) Korlátlan
Warzone – Ranked Nem elérhető Nem elérhető Elérhető (Valor 25 után)
XP Szerzés Normál Normál 20-as szint után +20%

(1) – Elérhetőek a “Zöld”, “Kék” felszerelések, nagy átlagban a 220-os item levellel rendelkező tárgyak. Az azok feletti felszerelések is beszerezhetőek GTN-ről (Galactic Trade Network), de a használatukhoz Artifact Equpiment Authorization-re van szükség, melyet a Cartel Marketről lehet beszerezni Cartel Coinért (CC).
(2) – A privát üzenetek küldéséhez és a General felület használatához a 25-ös szintet meg kell lépnie a karakterünknek, majd 1 percenként küldhetünk üzenetet. Ez a különböző külső oldalak hirdető botjai miatt lett bevezetve.
(3) – A 25-ös szintet elérve a General chat felülethez és a /who listához hozzáfér korlátlanul, de időkorlát van az üzenetek elküldése között. A többi felülethez korlátlan a hozzáférése már az 1. szinttől.
(4)Free-to-Play és Preferred játékosok a Kredit capjük elérése után, minden beérkezett kreditjüket itt tárolják. Innen a pénzüket csak úgy tudják felhasználni, ha vásárolnak a Cartel Marketről Credit Escrow itemeket (melyek külön összegekre vannak bontva), vagy Prémium tagságot váltanak ki.
(5) – Azon játékosok akik Prémiumok (akkor még Subscriber) azaz rendelkeztek előfizetői tagsággal 2015 November és 2016 December között, kaptak az accountjukra +1 extra karakter férőhelyet. Azon játékosok pedig, akik előfizetők voltak 2016 Decembere és a Knights of the Fallen Empire DLC megjelenése között, kaptak további +1 extra karakter férőhelyet. Amennyiben valaki mind a két promóció időtartama alatt rendelkeztek aktív Prémium tagsággal, azok összesen kaptak +2 karakter férőhelyet az accountjukra.
(6) – Minden esetben akkor kap azonnali és VÉGLEGES hozzáférést a játékos az éppen aktuális DLC-hez amikor aktív Prémium tagsággal rendelkezik az adott DLC megjelenésének napján (így végleg hozzáfér az akkori maximális szinthez és történethez).
(7) – Az adott tartalom end-game gearje akkor elérhető amennyiben elegendő kredittel rendelkezik a megvásárlásához (vagy kap barátjától/klántársától) és rendelkezik a felszereléséhez szükséges Artifact Equpiment Authorizationnel.
(8) – A heti limitet átlépve, továbbra is mehet Flashpointokra, csak nem kap lootot a végén legyőzött bossból.
(9) – További egyidejű tárgyak listázását megnövelheti karakterre, illetve account szinten GTN-böl vagy Cartel Marketről vásárolt kiegészítésekkel.
(10) – Abban az esetben ha a játékos megkapja a Guild vezetését, mely előzőleg Prémium játékosnál volt, úgy bizonyos megkötések lépnek életbe (pl.: Rangok megnevezései nem módosíthatóak) és a Guild besorolása Free-to-Play lesz és nem vehet részt a Planetary Conquestekben (ami egy, a guildek részére aktivitást követő jutalomrendszerre épül).
(11) – Bizonyos Legacy szint (accountra vonatkozó szint az adott szerveren) elérése után lehetősége van a játékosnak ezt az időt kredit vagy CC ráfordítással 0-ra redukálni.
(12) – Ez egy XP alapú buff, ami azt jelenti hogy az kilépést követően mennyire piheni ki magát a karakter. Az XP baron külön szín jelöli azt, hogy mekkora XP elérésig érvényesül.
(13) – Ha a játékos Prémium tagsága lejárt, akkor a lejáratig megjelent kiegészítőig érvényesül a hozzáférése, mely véglegesen értendő.
(14) – Ha soloban megy a játékos Warzonera akkor Heti 5 meccset tud lejátszani. Amennyiben olyan játékossal partyban mennek aki aktív Prémium tagsággal rendelkezik, úgy a party bontásáig korlátlan számú meccsen vehet részt.

SWTOR Guide - Nézzük milyen accountokra vonatkozó megkötések vannak a játékban

Hogyan fejleszthető az Accountunk

Ha vásárolunk az SWTOR.com-on keresztül bármekkora összegű Cartel Coint, vagy Digital Upgradet (magyarán bármilyen ingame vásárlás), akkor a Free-to-Play accountunk Preferred státuszba kerül, de nem kapjuk meg a kiegészítőket!

Prémium tagságunk kiváltásával (60 napos feltöltés, vagy 30-90-180 napos megújuló feltöltés) a fiókunk Prémium tagságot ér el. Ha megszakítjuk vagy lejár ezen tagságunk, akkor Preferred státuszra esik vissza a fiókunk, de a Prémiumtagság lejártáig megjelent kiegészítőben foglaltakat megkapjuk (szinthatár elérhetővé válik, valamint a történet fejezeteket szintén) véglegesen.

Amazonon található csomag melyre érdemes odafigyelni

SWTOR Guide - Nézzük milyen accountokra vonatkozó megkötések vannak a játékban

Az SWTOR Amazon-on keresztül árusít a Knights of the Eternal Throne (KotET) megjelenése óta egy speciális csomagot, ami tartalmaz 90 nap játékidőt (ebből adódóan az összes az aktiválásig megjelent kiegészítőt), 2400 Cartel Coint (további havi +500 a prémium tagságnak köszönhetően), valamint egy KotOR témájú Mountot. Ennek ára $39.99 (USA Dollár).

Teljes termék leírás és vásárlás

FIGYELEM! EZT AZ AMAZON CSOMAGOT ACCOUNTONKÉNT CSAK 1X LEHET FELHASZNÁLNI!

Quality of Life (QoL) fejlesztések

A fenti táblázatban szándékosan nem kaptak helyet a ruhák színezése, titlek megjelenítése és a sisak elrejtése.

Ha egy játékos aki rendelkezett már valaha 30 nap prémium tagsággal, az jogosult arra, hogy az SWTOR hivatalos promóciójának keretein belül, használja egy Prémium játékosnak a meghívó linkjét (Refer-a-Friend). Ezen link használatával a használó részesül +7 nap Prémium tagságban és egy Jump Start csomaggal minden addig létrehozott és a jövőben létrehozandó karakterével. Ez a csomag tartalmaz egy Display Legacy Name (használhatod a Legacy nevedet a karaktered neve után) feloldást, Unify Dye Color Modulet (mellyel a Chest itemed színeit a többi armor darabodra “aktiválhatod”), egy Crew Skill Unlockot (amivel a karaktered által használható szakmák számát megnövelheted +1-el maximum 3-ig) és egy Inventory Slot Modulet (amivel +1 sort feloldhatsz az inventorydban – ajánlott ezt az utolsónál elhasználni, mert annak a költsége 5 millió kredit). Ezt a linket minden 90 nap eltelte után újra lehet használni, ezzel +7 nap Prémium tagságra lehet szert tenni, de a Jump Start csomagot csak egyszer jár.

Maga a QoL fejlesztések azokra a felületekre vonatkoznak, amikkel (ahogy a nevéből is következtethető) megkönnyítheted az életedet a játékban.
Ilyen fejlesztések például:
Account-Wide Artifact Equipment Authorization
Account-Wide Inventory Slot bővítés (kivétel az utolsó!)
– Mountok, Fegyverek és Armorok (ezeket ha már megszerezted valamikor, akkor közvetlenül a Collectionsból feloldhatod magadnak egy bizonyos CC mennyiségért).

Vannak további kényelmi funkciók mint például a Crew Member Appearance Authorization mellyel a companionjaink külsejét lehet módosítani és még sok más. Azt, hogy kinek milyen fejlesztések azok, amik ebbe a kategóriába beletartoznak egyénenként változnak, a fenti felsorolás csupán egy javaslat.

Kredit tárolása F2P és Preferred játékosoknak

Érdemes a 200.000 kredit (F2P) vagy 350.000 kredit (Preferred) limit elérése előtt ellátogatni a Strongholdunkba és a Legacy Cargo Hold-ba betenni azt a pénzt. Ezt később INGYEN kitudjuk venni, nem kerül az ESCROW-ba. Innen lehet gazdálkodni és a jövőbeli Prémium tagságunkkal kivenni.

SWTOR Security Key – avagy a kétlépcsős hitelesítés

SWTOR Guide - Nézzük milyen accountokra vonatkozó megkötések vannak a játékban

Letölthető egy ingyenes applikáció Android és iOS mobilokra egyaránt, melyekkel az accountunk biztonságát megnövelhetjük.
Az SWTOR SK hozzáadásával az accountunkat biztosítjuk az esetleges feltörésekkel szemben, továbbá +100 CC-t kapunk ajándékba, mely a hozzáadástól számított 30 naponta íródik jóvá az SWTOR accountunkon.

Az applikáció letölthető a Google Play Storeból valamint az Apple Storeból.
Telefonon/Tableten történő keresés esetén a kulcs szó: SWTOR

Közösség

Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban… létezett egyszer egy nagy közösségi felülete a játéknak, az SWTOR Hungary Facebok oldala. Az elmúlt években a feledés árnyéka vetült rá, de örömmel értesítelek benneteket, hogy eme oldalt feltámasztjuk a hamvaiból, ennek köszönhetően, újra értesülhettek a legfrissebb hírekről és történésekről a játékkal kapcsolatban azon a csatornán is!

Minden érdeklődőt várunk és ne felejtsetek el csatlakozni sem az SWTOR Hungary Facebook csoportjába, ahol a klán keresés.-/hirdetés és barátok toborzása mellett, segítséget is kérhettek egymástól!

Facebook Oldal: >> Elérhető innen <<
Facebook Csoportunk: >> Elérhető innen <<