Revelation Online – Bukta!?

Feszült figyelemmel kísértem a Revelation online útját a kínai megjelenéstől kezdve. Arra gondoltam végre egy játék ami talán más lesz mint a többi, végre talán nyújtani fog valami újat de legalábbis máshogy mint a többi piacon lévő játék. A kínai verziót azonnal telepítettem angol patchel együtt és belevágtam a revelation online laggos de annál inkább magával ragadó világába.

Revelation Online - Bukta!?

Rövid ámde eseménytelen karrieremnek a kínai szerveren hamar véget vetettem, ugyanis 300-as pingel nem volt olyan remek élmény játszani mint az sokan gondolnák. Nem maradt más hátra mint várni a nyugati megjelenést. Ez nem is váratott magára olyan sokat mint először gondoltam. Néhány hónappal a kínai verzió után el is kezdték bétáztatni a játékot itt nyugaton. A My.com -akikről nem sok jót hallani- személyesen hozta el nekünk a megváltást. Kaptunk egy gyönyörű angol-kínai-orosz CBT klienst, de hát kit érdekelt ez akkor hiszen zárt bétáról volt szó. Aztán eljött a második zárt béta ideje de a kliens továbbra sem akart angolosodni. Semmi baj gondoltam biztos keményen dolgoznak a srácok mással is van probléma, jó lesz ez. A zárt béták után lelkemben kis rőzsedalokkal indítottam el februárban az Open beta klienst, de sajnos rá kellett döbbenjek hogy még mindig nem sikerült teljesen angolosítani a játékot.

Mindezek ellenére belevetettem magam a játékba sok ezer játékossal együtt, annak a reményében, hogy dolgoznak rajta és folyamatosan javítani fognak mindent. Ez így is lett. Elkezdték feltölteni az item shopot minden földi jóval had szóljon az a p2w. A klienst nagyjából már lefordították de még mindig éktelenkedtek néhol csúf kínai írásjelek a játékban. Teltek múltak a hetek a rengetek bugot ami CBT óta végigkísért minket nem hogy javították volna de még tetőzték is azzal, hogy olyan dolgok is elromlottak amik a CBT kliensben működtek. Mindezek mellé bejött még a “ping probléma”, ugyanis 80-90-es ping alá nem nagyon ment senki a játékban. De bárcsak ez lett volna a legnagyobb probléma.  A játék content több része gyakorlatilag elérhetetlenné vált, a bugoknak köszönhetően.

Mostanság kiderült, hogy a My.com-nál összesen 2 ember dolgozik a Revelation Online nyugati verzióján. Ez így utólag sok mindent megmagyaráz. A rengeteg bugot, az 1 soros Patch Noteokat. Az a furcsa érzés kezdett a hatalmába keríteni, amit már annyiszor éreztem az elmúlt években… Ez a játék egy újabb tehén, amit addig kell fejni amíg lehet. Egy újabb trash játák ami javarészt a kiadónak köszönhetően a kukában fogja végezni és mindenki rossz szájízzel fog róla beszélni. De addig is örüljünk az item shopnak, amit persze sose mulasztanak el frissíteni.

Revelation Online - Bukta!?

Az elvitathatatlan p2w érdemek ellenére bízom benne, hogy összekapják magukat a My.com-nál és nem hagyják elúszni ezt a játékot. Amennyiben meg nem, úgy remélem minél előbb csődbe megy és jön egy másik remélhetőleg jobb kiadó. A játékban hatalmas lehetőségek rejlenek nem bánnám ha kiaknáznák ezeket.