Rekorddal indítja a Steam az évet!

A Steam felhasználók egyidejű belépéseinek száma meghaladja a 18 millió, ami 30%-al több mint az előző év hasonló időszakában. Ráadásul több mint 7 millióan ebből épp játszottak valamivel, ami szintén rekord.

Rekorddal indítja a Steam az évet!

Tegnap több mint 18 millió játékos volt belépve épp a Steambe egyidejűleg, amiből 7 millió épp játszott is valamivel. Ezek bizony új rekordok a Steam történetében, még ha nem is épp a legérdekfeszítőbbek. Azonban mindenképp érdekes abból a szempontból, hogy ez 30%-os növekedés az előző évi adatokhoz képest. Tehát ez mindenképp jó hír a Valve számára.

Rekorddal indítja a Steam az évet!

A növekedés jelentős része az év második felében történt, az alábbi grafikonon gyönyörűen kivehető, hogy szeptembertől indult be a növekedés és szépen szabályosan hónapról hónapra növekedve elérte a 18 milliót. Ami a 7 milliós éppen játszó játékost illeti, a Valve dobhat egy nagy pacsit miatta a PUBG-nek, ami egyébként elérte a 3,1 milliós egyidejű játékosszámot a tegnapi napon, ezzel akár azt is mondhatnánk, hogy a 7 milliónak csaknem a felét a PUBG tette ki.