PWND – Pörgős aréna shooter és hullagyalázás

Szerintem ez az a műfaj aminek az útjait már kellőképpen kitaposták a kiadók, de a PWND készítői a Skydance Interactive úgy gondolja, nem húztak még le elég bőrt erről a kategóriáról. A futurisztikus lövölde az 1980-as éveket felidéző játékmenetet próbálja majd nyújtani, amik nagy hatással voltak a mai kiforrott aréna shooterekre.

A PWND sajátossága, hogy azért is külön pontot lehet szerezni ha a haldokló ellenfelünket megalázzuk, ezzel egyfajta show műsört csinálva az őrületes akciók közepette. Például miután likvidáltunk egy ellenfelet, csak közel kell menni és táncot kell ropni a holttestén. Természetesen a táncos rituálé közben továbbra is sebezhetők vagyunk, így a csapattársainkra vagyunk utalva, hogy fedezzenek minket. Valahol így már érthető a játék neve…

PWND - Pörgős aréna shooter és hullagyalázás

Na de nézzük is meg, mit jelent a pwnd szó. Ez egy szlengesített verziója az owned-nek ami egy gémer kifejezés. Azt jelenti: megvertelek, legyőztelek, klasszisokkal jobb vagyok.

Ebben a játékban is többféle karakter közül választhatunk, mind egyedi képességekkel bír, ám ez már lerágott csont. A hullagyalázás nem biztos, hogy elég lesz a játék fennmaradásához, de aki szeretne egy próbát tenni az itt beregisztrálhat a bétára.