PUBG – Még “hanyatlás” közben is rekordot állít fel a játék!

Hiába egy globális jelenség a Fortnite, attól függetlenül a PUBG is ott van még a szeren, még ha úgy is tűnhet, hogy már nem a régi fényében.

PUBG - Még "hanyatlás" közben is rekordot állít fel a játék!

A Bluehole battle royale játéka 2018 januárjában volt a csúcspontján, legalábbis ami az egyidejű játékosszámot illeti. Azóta szép fokozatos csökkenés tapasztalható ezen a téren a játékban és a korábbi 3,2 milliós rekord ma már a múlté. Ennek ellenére azért csak sikerült egy újabb rekordot felállítania a játéknak (sok más rekord mellett), hiszen a PUBG lett az első olyan Steam játék, melynek története során, egymás követő 365 napon át több mint 1 millió egyidejű játékosa volt.

A SteamDB elemezései szerint a PUBG-nek sikerült fenntartania egy egyéves sorozatot, amelyben 2017 szeptemberétől minden nap egy millió, vagy több egyidejű játékos játszott a játékkal. Ez kétségtelenül szép és jó, viszont nem lehet elmenni amellett sem szó nélkül, hogy a januári 3,2 milliós rekordhoz képest, augusztusban ez a szám már csak alig több mint 1,2 millió volt. Ami persze önmagában nézve továbbra is hatalmas szám, azonban a február óta tartó csökkenést nem ártana lassan mérsékelni és megállítani. A fejlesztőcsapatnak meg kell találnia rá a módot, hogy mérsékelje ezt a folyamatot. Remélhetőleg a korábban bejelentett “Fix PUBG” kampány sikeres lesz.

Tervekből nem lehet hiány, hiszen az adatbányászok már fel is fedeztek egy raklap dolgot ismét, köztük egy új térképet és még sok egyebet.