PlayerUnknown’s Battlegrounds – Némi kék zóna változások és búcsút mondhatunk 100 ezer csalónak

A PlayerUnknown’s Battlegrounds fejlesztőinek továbbra is előkelő helyet foglal el a csalók elleni harc a prioritási listájukon, mi sem bizonyítja ezt jobban mint a legfrissebb akciójuk, amiben megszabadultak egy hullámban több mint 100 ezer csaló játékostól.

PlayerUnknown's Battlegrounds - Némi kék zóna változások és búcsút mondhatunk 100 ezer csalónak

A héten 10 millió játékos teljes adatnaplójának elemzése során felfedeztek egy új csalási mintát, aminek köszönhetően kapásból kivágtak 100 ezer játékost. Az adatnaplókat továbbra is folyamatosan ellenőrizni fogják, még akkor is, ha az anti-cheat csapatnak több száz milliárd ilyen naplót kell átnéznie manuálisan! Tovább keresik az új megoldásokat, ami a csalók észlelésére és kitiltására szolgál és folyamatosan erősítik a biztonsági rendszereiket.

Felfedeztek egy problémát is a deathcam, replay és megfigyelő rendszerekben, aminek köszönhetően könnyen úgy tűnhet, hogy nincs recoil még olyan játékosoknál sem akik nem csalnak. Ezt könnyen elképzelhető, hogy a rendszer hibája okozza. Elnézést kérnek emiatt és a lehető leghamarabb javítani fogják ezt a hibát.

A kiemelt fontosságú kérdések mellett a csapat célja, hogy növelje a harci tapasztalatokat a meccseken. A terv első részeként a kék zónát egyensúlyozzák ki. A korai hozzáférés során sok visszajelzés érkezett a játékosoktól, hogy a meccsek üteme és ingadozása lehetne egyenletesebb és kevésbé kaotikusabb. Számos belső tesztet végeztek, hogy megtalálják a megoldást, azonban eddig nem tudtak semmit tenni, mivel alapvető rendszerekhez kellett volna hozzányúlniuk és még jelenleg is kísérletezgetnek a megfelelő mechanikával.

A teszt szerveren megjelent változások a következők a kék zónával kapcsolatban.

  • Kissé csökkentették a kék zóna várakozási idejét a meccs közép fázisától a késői fázisig
  • Kissé csökkentették a kék zóna zsugorodási sebességét a meccs közép fázisától a késői fázisig
  • Az utolsó kék zóna sebzését enyhén megnövelték

Ezeket a változásokat néhány napig tesztelik és a visszajelzések alapján döntenek sorsáról.