PUBG – A PUBG Corp. elállt az Epic Games ellen indított pertől

Úgy tűnik, hogy az Epic Games Fortnite és a PUBG Corp. Playerunknown’s Battleground játékai között fennálló pereskedés véget ért.

PUBG - A PUBG Corp. elállt az Epic Games ellen indított pertől

A Bloomberg szerint a PUBG Corp. levelet küldött az Epic Games-nek, amiben arról tájékoztatta őket, hogy a 2018 januárjában indított pernek véget vet. Nincs különösebb hivatkozás arra, hogy miért tették ezt, de lehetséges, hogy a Tencent lépett közbe, mivel a játékkonglomerátummal mindkét cég kapcsolatban áll.

A levél még hétfőn érkezett meg az Epic Games-hez és úgy tűnik az ügy le is zárult azóta. Ezt erősíti meg a helyi bíróság honlapján kiadott közlemény is. A PUBG és az ügyvédi irodájuk is megerősítette az akciót, de nem indokolták a döntést, ahogyan az Epic Games képviselői sem.

A PUBG Corp. még januárban indított eljárást a Szöuli Központi Kerületi Bíróságon az Epic Games ellen szerzői jogok megsértése miatt és a bíróságot kérték meg, hogy döntse el a Fortnite, vagy legalábbis annak bizonyos aspektusai milyen szintenű hasonlóságot mutat a Playerunknown’s Battlegrounds-al.