PUBG – 2017 közepe óta 13 millió felhasználói fiókot bannoltak ki!

Azt hiszem nem kell ecsetelni, hogy a PUBG-ben mekkora problémákat okoztak (okoznak) a csalások. De hát hol nem. A PUBG közösségben is elég gyakran szerepel a panaszok között a csalás témaköre, ahogyan az is, hogy a fejlesztők nem küzdenek eléggé a csalók ellen.

PUBG - 2017 közepe óta 13 millió felhasználói fiókot bannoltak ki!

A Redditen egy sjk045 nevű felhasználó által összegyűjtött számok az mutatják, hogy az elmúlt 69 hét során összesen 13 millió felhasználói fiókot bannoltak ki. Ez a szám a Bluehole hivatalosan közzétett heti adataiból lett összeollózva, amin tökéletesen látszik, hogy a szám a kezdeti 1852 kitiltással indulva milyen drámai módon megnövekedett a hónapok folyamán, egészen addig, míg a 42. héten már az egymilliós kitiltási számot is meghaladta.

PUBG - 2017 közepe óta 13 millió felhasználói fiókot bannoltak ki!

Sjk045 tisztázza, hogy ezek az adatok a kitiltott felhasználói fiókokra vonatkoznak, nem pedig személyekre, továbbá nem tartalmazzák az ideiglenes kitiltások számait. Ezt támaszjta alá a 영구 이용 정지 szöveg is, amely koreaiul annyit tesz, hogy “Állandó tilalom”.

A kitiltások száma elég szépen csökkent az elmúlt fél évben és a legutóbbi héten már a 100 ezret sem érte el. Persze ebből nem az következik, hogy a PUBG Corp. ellustult, hiszen csökkent a játékosok száma is, amely a korábbi átlagosan 1,6 milliós egyidejű játékosszámról (3,2 milliós csúcs), mindössze 535 ezerre csökkent (1,1 milliós csúcs) a legutóbbi 30 napban.

Erről az egészről hivatalos megerősítés még nincs a PUBG Corp. részéről.