Project C – Egy új Sci-Fi MMO a láthatáron a Thief és a Half Life 2 tervezőitől!

A Thief egyik tervezője Randy Smith és a Half Life 2 egyik művészeti felelőse Viktor Antonov által alapított cég a Darewise bejelentette, hogy az eddigi játékkiadások helyett a játék fejlesztésre koncentrálnak. Első munkájuk a Project C fedőnévre hallgató sci-fi MMO lesz.

Project C - Egy új Sci-Fi MMO a láthatáron a Thief és a Half Life 2 tervezőitől!

A Darewise csapatát olyan emberek alkotják, akik korábban már számos nagy név létrejöttében segédkeztek. Ilyenek voltak például a Dishonored, a Halo, a Doom, a Thief, az Assassin’s Creed, a Call of Duty, vagy a Tom Clancy nevével fémjelzett Ghost Recon és Division. És hogy ez garancia-e a sikerre? Nos természetesen nem. De azért nem árt tudni.

“A Project C az első lépése ennek az ambiciózus utazásnak, amelyben egy független első osztályú céggé válhatunk, és az AAA játékok terepére léphetünk”. – Mondta a Darewise vezérigazgatója Bejamin Charbi. “Az inspiráció olyan társaságoktól származik, mint a Pixar vagy a Bungie, akik az első naptól kezdve elkötelezettek a minőségi és az elképesztő vállalti kultúrák iránt.”

A cég a múlt hónapban állt össze a Improbable nevű céggel, ami a SpatialOS platform alkotója, ami arra enged következtetni, hogy még nagyon az elején járnak az egésznek.

A játékról még semmi érdemleges részlet nem derült ki, és a cég honlapján jelenleg is számos álláshirdetés található, amiben programozókat és designereket keresnek.