Pokemon GO – Egy 70 éves bácsika 15 telefonnal keresi a Pokemonokat

A Pokemon GO jelenségnek az egyik mozgató rugója, hogy nem csupán egy bizonyos korosztályt vonz a felfedezés öröme. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a 70 éves Tajvani Chen San-yuan, aki kimaxolta a Pokemon keresést.

Pokemon GO - Egy 70 éves bácsika 15 telefonnal keresi a Pokemonokat

Az úriember nem szórakozik, hiszen egyszerre 15 mobiltelefonnal keresi a Pokemonokat. Korábban már a figyelem középpontjába került Chen, de akkor még “csak” 11 mobillal tolta egyszerre. Azóta végrehajtott némi fejlesztést és már 15 mobillal űzi az ipart. A 15 mobil Chen San-yuan kerékpárjára van erősítve és így járja a rengeteget. A játékot még 2016-ban mutatta meg neki az unokája, ekkor még kis bátortalan volt és mindössze egyetlen mobiltelefonnal kereste a Pokemonokat, de aztán úgy volt vele, hogy ha eggyel megy, akkor menne hárommal is. Ezt a logikát követve jutott el a 15 telefonig. A 15 telefonhoz 15 különálló Pokemon GO felhasználói fiókot is használ, természetesen csak a biztonság kedvéért és hogy minél több időt nyerhessen. Ennek ellenére, vagy éppen ezért napi 6-7 órát játszik, de néha még az éjszaka eljövetelével sem fejezi be a játékot. Hogy mindezt bírják kakaóval a mobilok, egyéni akkumulátorokkal is fel van vértezve az emberünk.

Azonban egy ilyen hobbi egyáltalán nem nevezhető olcsó mulatságnak. A Reuters beszámolója szerint a Pokemon GO rajongó indulási költsége 4,800$ volt. Ennyi pénzbe került, hogy megvásároljon minden ahhoz, ami ahhoz kell, hogy a képen látható módszerrel kezdjen bele a Pokemon keresésbe. Ezen felül minden hónapban további 300 dollárt költ mindenféle mikrotranzakciós szolgáltatásokra.

Annak ellenére, hogy ennyi pénzébe kerül ez az egész, egyáltalán nem tűnik úgy hogy unná a dolgot, ráadásul a folyamatos frissítéseknek hála mindig van mit csinálnia.