FPS/TPSHírekKiemeltPlayerunknown's Battlegrounds

PlayerUnknown’s Battlegrounds – Több mint 700 millió dollárt hozott a konyhára tavaly

A SuperData piackutató cég érdekes adatokkal állt elő, és nem csak a PlayerUnknown’s Battlegrounds-al kapcsolatban. Annyi biztos, hogy a 2017-es év volt a digitális játékok és az interaktív média eddigi legnagyobb éve.

PlayerUnknown's Battlegrounds - Több mint 700 millió dollárt hozott a konyhára tavaly

A SuperData elemzései alapján a 2017 márciusában megjelent PUBG, év végéig összesen 712 millió dollár összbevételt hozott össze, no meg persze elterjesztette a Battle Royale műfaját és megnyitotta a kapukat olyan játékok előtt mint például a Fortnite. Mivel a PUBG Xbox-on is megjelent tavaly év végén, ezért elég nagy a valószínűsége, hogy 2018-ban sem torpan meg a játék növekedése.

Ami a további érdekességeket illeti, a mobil játékok piaca is növekedett tavaly. Több mint 14 milliárd dollárral többet költöttek a fogyasztók mobil játékokra 2017-ben, mint 2016-ban. Továbbá minden 3 ember közül 1 játszik valamilyen free-to-play játékkal a bolygón. Ez laza 2,5 milliárd embert jelent. A free-to-play játékok továbbra is komoly erőt képviselnek a maguk kis évi 82 milliárd dolláros piacával.

Ami az esportot illeti 2017-ben 756 millió dolláros bevételt ért el, így könnyen elképzelhető, hogy idén megugorja az 1 milliárd dollárt. És végül a virtuális valóság piaca is elkönyvelhetett egy 37%-os bevételemelkedést, ami az árcsökkenésnek volt köszönhető.

Címkék

LoneWolf

Realista. Örök kétkedő pesszimista. MMORPG szerető és élvező. Tapasztalt mmo játékos, aki tizenéve keresi az igazit és néha meg is találja. Magányos farkas ő, ki még sincs sosem egyedül.

Kapcsolódó cikkek

Bezár