PlayerUnknown’s Battlegrounds – Na vajon hány csalót bannoltak összesen?

Azt hiszem nyugodtan mondhatjuk, hogy a PlayerUnknown’s Battlegrounds a 2017-es év egyik legjobb shootere, de legalábbis a legnépszerűbb. A Bluehole ádáz harcot folytat folyamatosan a csalók ellen, aminek meg is lett az eredménye.

PlayerUnknown’s Battlegrounds - Na vajon hány csalót bannoltak összesen?

A játék népszerűségének növekedésével a csalók száma is növekedett, ami ellen a Bluehole kisebb-nagyobb fiaskók mellett határozottan fellépett. A játék biztonsági technológiájának köszönhetően decemberben már 1,5 millió bannál tartanak. Az eredményt egyértelműen a játék BattlEye technológiájának köszönhetik. Az infót maga a BattlEye tette közzé Twitteren. És bár ez a szám önmagában rendkívül jelentős, a lassan 27 milliót elérő eladáshoz képest szinte eltörpül. De csak szinte.

A BattlEye egyre jobban működhet – amellett persze, hogy egyre nagyobb a játékosállomány is -, ugyanis az elmúlt hónapokban egyre több csalót sikerült likvidálni a játékból. Augusztusra 50 ezren mondhattak búcsút a hozzáférésüknek, októberre már 300 ezren, novemberre 700 ezren és most elértük a 1,5 milliót is.

 

Persze ne legyenek illúzióink, teljesen sosem lesznek felszámolva a csalók, de az biztos hogy a Bluehole ráérzett valamire, mert egyre hatékonyabbak. Ez is valami. De azért mégiscsak vicces, amikor a gyanús egyéneket hozzájuk hasonlóval teszi össze a matchmaking.