Playerunknown’s Battlegrounds – Fegyver egyensúlyi patch érkezik

A visszajelzések alapján, hamarosan érkezni fog egy fegyver egyensúlyi patch a Playerunknown’s Battlegrounds-ba, a mai fejlesztői blog bejegyzés alapján.

Playerunknown's Battlegrounds - Fegyver egyensúlyi patch érkezik

A pontos adatokat és értékeket megtartják a patch note-nak, de azért némi infóval szolgálni szerettek volna előtte. Felméréseik alapján a legtöbb esetben csak néhány konkrét fegyvert használnak a játékosok. Hiszik, hogy a fegyverhasználatnak a személyes preferencián és hatékonyságon kell alapulnia minden esetben, nem pedig azon, hogy melyik fegyver a legerősebb. Céljuk, hogy ezáltal egyetlen fegyvernél sem lehessen azt érezni, hogy jobb mint a másik.

A fegyverek egyensúlyi változásai mellett a fegyver kiegészítőknél is terveznek változásokat. A cél ismét a szélesebb körű választási lehetőség megteremtése, hogy azzal és úgy játszhassunk, amivel és ahogy szeretnénk, nem pedig egyszerűen azzal, ami a legjobb.

Végül pedig bizonyos változásokat hajtanak végre a hármas szintű sisakon. Ez egy olyan játék-változtató elem, amely hatással lehet egy-egy mérkőzés kimenetelére. Alapvetően extra életet biztosít olyan helyzetekben, amikor egy fejlövés alapesetben megölne. Nem akarják, hogy egyedül csak a szerencse határozza meg ki kapja ezeket az elemeket, ezért eltávolítják a normál loot spawn-ból és csak a care csomagokra korlátozzák ezeket.

Természetesen ahogy lenni szokott, az össze változást először majd a tesztszervereken élesítik. A játékosok segítségére és meglátásaira ismét számítanak.