PlayerUnknown’s Battlegrounds – Elbúcsúzhatunk a ReShade-től

A PlayerUnknown’s Battlegrounds új térképe Miramar, már egy kicsit talán “színesebb” itt-ott, viszont a kontraszt  alacsony, még a naposabb részeken is. Az egyik gyakori panasz a játékosoktól az a térképek színtelítettségére vonatkozik, ami sokak szerint túlságosan fakó.

PlayerUnknown’s Battlegrounds - Elbúcsúzhatunk a ReShade-től

A PC játékosok erre a problémára bevethetnek harmadik féltől származó programokat is, az egyik ilyen a ReShade. A PUBG fejlesztői most erre repültek rá. Továbbra is szem előtt tartják azt a célt, hogy a játék teljes mértékben fair legyen. Ennek eredményeképp, már tízezreket tiltottak ki a játékból, folyamatosan fejlesztik az anti-cheat programjaikat, sőt még a kínai kormánnyal is együttműködnek, hogy a csalók akár rács mögé is kerülhessenek. De ott van még a replay kamera is, ami a játékosok kezébe helyezi a lehetőséget, hogy jelenthessenek valakit, ha úgy vélik, hogy nem tisztán játszik.

A ReShade élénkebbé teszi ugyan a játékot, de annak az a mellékhatása, hogy az ellenfelek jobban kitűnnek a háttérben. Ebből ugye az következik, hogy a ReShade használók tisztességtelen előnyhöz jutnak általa.

És bár korábban Brendan “PlayerUnknown” Greene azt mondta, hogy a ReShade használata rendben van és nem büntetendő, azonban PUBG_RoboDanjal közösségi koordinátor már mást nyilatkozott nemrég. “A teszt szervereken a héten teszteljük az új anti-cheat megoldást, ami sokkal hatékonyabban blokkolja a csalókat. Ez már olyan harmadik féltől származó programokat is blokkol, amelyek módosítják a játék vagy a vizuális élményt. A ReShade az egyik program, amit blokkol.”

Viszlát ReShade.