PlayerUnknown’s Battlegrounds – Anti-Cheat frissítés

Érkezett egy terjedelmes bejegyzés Steamen, Dohyung Lee-től, aki a Service Management vezetője. A bejegyzés a legújabb Anti-cheat programról szól.

PlayerUnknown's Battlegrounds - Anti-Cheat frissítés

Ismét erős hangsúlyt kap a minden alkalommal visszatérő elem, miszerint “játssz tisztességesen és tiszteld a többi játékost”. Ez rögzítve van a magatartási szabályzatukban is és ehhez tartják magukat az első pre-alpha teszt óta.

Ahogy kilépünk a repülőgépből, hogy megkezdjünk egy intenzív utazást, az utolsó amit látni szeretnénk az egy csaló. Együtt éreznek mindenkivel, akiknek csalókkal való találkozást kell megtapasztalniuk és mindent megtesznek azért, hogy küzdjenek azok ellen, akik létrehozzák és használják ezeket a csalásokat. Céljuk, hogy olyan környezetet hozzanak létre, amely megkönnyíti a PUBG minden aspektusának zavartalan működését.

Ennek érdekében létrehoztak egy csapatot, ami kizárólag a csaló programok elleni küzdelemre összpontosít. Ennek eredményeképp egy új, csalás elleni programot fejlesztettek ki, amit jövő héten be is mutatnak a live szervereken is (jelenleg a teszt szervereken fut). Ez a megoldás kiegészíti a már kifejlesztett és jelenleg is futó védelmi rendszereket. Fő feladatköre az illetéktelen programok blokkolása, de a jövőben továbbfejlesztésre kerül, hogy kibővüljön a feladatköre.

A különböző segédprogramokat is blokkolja, amelyek valamilyen módon megváltoztatják a grafikát vagy a játékmenetet (viszlát ReShade) Ezekbe jelenleg olyan programok is belefuthatnak, amelyek nem adnak semmilyen tisztességtelen előnyt. Az összes programot ellenőrizni fogják, amik blokkolva lettek a teszt szervereken és az ártalmatlan programok használatát lehetővé teszik a lehető leggyorsabban.

Ezen kívül vannak olyan intézkedések is, amiket a csaló programok hatékony blokkolása érdekében tettek meg.

Ilyen az In-game Report Funkció, amit fokozatosan frissítenek, hogy hatékonyságát növelhessék. Nagyon fontos, ha gyanús játékost látunk, akkor jelentsük, azonban tartsuk észben, hogy a visszajátszás funkcióban még mindig vannak hibák, ezért elképzelhető, hogy nem bízhatunk meg abban, amit ott látunk.

A másik intézkedés a fájlok módosításával kapcsolatos. Ha módosítjuk a játék fájljait, akkor könnyen blokkolhatják a hozzáférésünk a játékhoz. Nem szabad törölni vagy módosítani a játékrendszert és mechanikát érintő fájlokat.

A harmadik intézkedés az Account Share-t érinti. Úgy döntöttek, hogy kikapcsolják ezt a funkciót, ugyanis számos olyan sérülékenységet azonosítottak benne, amiket ki is aknáztak a különböző csalások.

A belső fejlesztésű anti-cheat program a jövő héten kezdi meg élesben a munkát. Azonban nem állnak meg itt és továbbra is keresik a hatékonyabb megoldásokat. Mindeközben a megjegyzések rész továbbra is a “Region Lock China” szöveggel van tele.