FPS/TPSHírekKiemeltPlayerunknown's Battlegrounds

PlayerUnknown’s Battlegrounds – A végső cél, hogy minden platformon elérhető legyen a játék

Interjút adott a PUBG Corp vezérigazgatója Chang Han Kim, az InvenGlobal-nak, ahol sok más mellett hangzott el ez a kijelentés. Bár igazából mi más is lehetne már nekik a végső cél, amikor már szinte mindent elértek és rengeteg rekordot döntöttek meg az elmúlt évben.

PlayerUnknown's Battlegrounds - A végső cél, hogy minden platformon elérhető legyen a játék
képek forrása: invenglobal.com

“Tökéletlenül tökéletes”

A játék 2017 március 24-én indult el korai hozzáférési státuszban a Steam-en és több mint 26 milliós eladást produkált a december 21-i hivatalos indulásig. mindezt megfejelve a több mint 3 milliós egyidejű játékosszámmal rengeteg díjjal és 7 Guiness világrekorddal.

Az interjúból megtudhatjuk, hogy CH Kim rengeteg utazik a tengerentúlra, hogy különböző eseményeken vegyen részt. A játékot rengeteg játékos játssza a világ minden részéről, így elég nehéz a világ minden táját Dél-Koreából kiszolgálni. Már vannak irodáik az Egyesült Államokban, Kínában és Japánban is. Továbbá januárban terveznek nyitni egyet Hollandiában is.

Szóba került a Japán játékosbázis is, ahol meglepő módon rendkívül népszerű a PUBG, annak ellenére hogy elsősorban egy PC-s névről beszélünk és Japánban a konzolok piaca tízszer nagyobb mint bárhol máshol és a többségük Playstation játékos.

Megtudjuk tőle, hogy a PUBG Xbox One eladása már az első 2 nap elérte az 1 millió példányt, ami azóta csak tovább nőtt. Ez az eredmény messze felülmúlta a várakozásaikat. Ennél a pontnál került szóba a Playstation verzió is. CH Kim elmondása alapján egyelőre az Xbox One verzióra szeretnének összpontosítani, de a végső céljuk az, hogy minden platformon elindítsák a játékot. Az Xbox One-on van lehetőségük a Game Preview keretein belül korai hozzáférést biztosítani a játéknak, azonban a Playstation ilyen szempontból rendkívül szigorú. Volt olyan játék, aminek 6 hónapjába került elindulnia Playstation-ön, pedig már végleges verzióval rendelkezett. Éppen ezért először az Xbox verziót szeretnék véglegesíteni és utána továbbléphetnek a többi platformra is. Sajnos pontos dátumot az Xbox verzió végleges megjelenésére nem tudott adni.

A folyamatos bővítésen dolgoznak, jelenleg 200 alkalmazottuk van, akikből 160 dolgozik a koreai irodájukban, de dolgoznak atovábbi bővítésen, amíg el nem érik a 300 főt.

PlayerUnknown's Battlegrounds - A végső cél, hogy minden platformon elérhető legyen a játék
Szorgos emberek dolgoznak, hogy nekünk jó legyen

A csalók is szóba kerültek, akiknek ügyében tárgyaltak a játék kínai kiadójával a Tencent Games-el, akik azt mondták, hogy ez egy örök küzdelem lesz. Természetesen mindenki tudja, hogy a csalóktól nem lehet teljesen megszabadulni, viszont az 1.0 indulása óta jelentősen csökkent a csalók száma és jelenleg is két anti-hack szoftvert futtatnak, amit az arra kijelölt személyzet éjjel-nappal figyel. A Death Cam rendszert is javítgatni fogják, hogy a játékosok is képesek legyenek megmondani, hogy csalóval van-e dolguk.

Az interjú zárásaként CH Kim elmondja, hogy szeretné ha a PUBG egy univerzális média-franchise lenne és minél több iparágba beférkőzne, mint az Esport, filmek, rajzfilmek, animációk és még sok más terület világába, mint egy új kultúra vezére.

Címkék

LoneWolf

Realista. Örök kétkedő pesszimista. MMORPG szerető és élvező. Tapasztalt mmo játékos, aki tizenéve keresi az igazit és néha meg is találja. Magányos farkas ő, ki még sincs sosem egyedül.

Kapcsolódó cikkek

Bezár
Bezár