Phantasy Star Online 2: Így tudsz játszani angol nyelven!

A Phantasy Star Online 2 (PSO2) egy nálunk kevésbé ismert MMORPG-nek számít, viszont ez nem jelenti azt, hogy ki kellene hagynotok. A SEGA által létrehozott remekmű simán játszható, ráadásul angolul, ha sikerül túljutni a japán regisztráción és a patchelésen.

Mielőtt nekiugranánk a regisztrációs folyamatnak, érdemes előbb letölteni a nemhivatalos telepítőt, patchert és launchert. Ez a kis okosság PSO2 Tweaker néven fut és elég sok időt megspórol nekünk.  A Tweaker, az ArksLayer csapatának köszönhetően ingyen letölthető. Amint ez megtörtént, telepítés után a PSO2 Tweaker segítségével indulhat az MMORPG letöltése, valamint az English Patch alkalmazása. Ez eltarthat egy darabig, úgyhogy most jöhet a regisztráció.

Regisztrálni a SEGA hivatalos oldalán tudtok, de ez nem lesz egyszerű, kivéve ha tudtok írni japánul, mert bizony van benne egy japán captcha.

Phantasy Star Online 2: Így tudsz játszani angol nyelven!

A felül látható képen, a sárga résznél lévő mezőbe kell beírnunk az emailcímünket. Ezután kapni fogunk egy emailt, amiben egy hosszú link található. Miután ráklikkeltünk a linkre, egy eléggé bonyolult oldalra kerülünk. Ha Chromeal nyitjátok meg a linket, érdemes lefordíttatni vele az oldalt.

Phantasy Star Online 2: Így tudsz játszani angol nyelven!
Kép: Arks-Layer.com

Ezen a képen, az ArksLayer csapata igyekezett elmagyarázni, hogy hogyan töltsétek ki a mezőket. Ezután jön a japán captcha rémálom. A captcha kitöltéséhez egy másik oldalt tudunk használni, ahonnan kimásolhatjuk a megfelelő betűket. Ez eltarthat egy darabig, mert a captcha néha szinte beazonosíthatatlan betűket hoz be. Ha sikerült összehozni, egy új oldalra kerülünk, ahol még egyszer láthatjuk a megadott adatokat. Itt a jobb oldali kék gombra kell nyomni, majd bejön még egy oldal, ahol pedig a nagy szürke gombra. Már csak el kell fogadni a szokásos apró betűs részt és készen is állunk a játékra, ami majd pár óra múlva talán lejön. Az angol nyelvű guide-ot megtaláljátok az ArksLayer oldalán.

Phantasy Star Online 2: Így tudsz játszani angol nyelven!

Ha a Tweakerrel mindent jól beállítottunk, és az English Patch is megvolt, akkor elvileg angol nyelven fog elindulni a Phantasy Star Online 2. Ha nem, érdemes a Troubleshoot résznél található opciókat kipróbálni, mert van, hogy nem tölti le a teljes játékot. A játék indításakor érdemes egy japán VPN-t használni.