Pearl Abyss konferencia – Black Desert Mobile kiadási dátum, új játékok és egy kis BDO

Február 13-án a Pearl Abyss konferenciát tartott a vállalat 2017-ben elért eredményeiről. Ebben szó volt a Black Desert Online-ról, a mobil verzióról és még két új játék is helyet kapott a konferencián.

Pearl Abyss konferencia - Black Desert Mobile kiadási dátum, új játékok és egy kis BDO
kép forrása: invenglobal.com

Dél-Kelet Ázsiában a Black Desert Online hivatalosan januárban indult el, és a Pearl Abyss jelenleg azon dolgozik, hogy a játékot hamarosan elindíthassa Kínában is. Továbbá jó hír, hogy a BDO konzolos megjelenését 2018 első felére tervezik.

A Dél-Kelet Ázsiai piac nagyjából 40%-al haladja meg a Tajvani piac méretét, és a Pearl Abyss kielégítő eredményeket ért ott el. Az EU/NA eladások csökkentek, amit úgy értékelnek, hogy a játékosok akciókra epekednek. Japánban az eladások folyamatosan magasan állnak, Tajvanon az eladások száma csökkent, mivel a játékosbázis stabilabbá vált és az új játékosok száma csökkent. A Pearl Abyss szerint az EU/NA értékesítési mennyisége az új class megjelenése és a számtalan új event után ismét növekedni fog.

Ami a mobil verziót illeti a Black Desert Mobile úgy tűnik már februárban elindulhat élesben. Elég játékos csatlakozott a bétához és az eredmények kielégítőek voltak. Jelenleg folynak a tesztelés eredményeinek elemzései, ami után néhány kiigazítás történik majd a játékban, és hamarosan hivatalosan is elindítják a játékot.

A CBT-n résztvevő játékosok 98,9%-a úgy nyilatkozott, hogy visszatér a játékba, ha az elindul élesben. A Pearl Abyss több tartalmat fog hozzáadni a játékhoz és más régiókban is elindítják a koreai megjelenést követő egy éven belül.

Ami pedig az új játékokat illeti, a Pearl Abyss jelenleg két játékot fejleszt. Az egyik egy PC MMO FPS, míg a másik egy mobil MMORPG, amit minden korosztály élvezhet majd. A globális verziók mindkét játék esetében rendelkezésre állnak és a teljes fejlesztés becsült ideje az idei év második feléig tart majd. Hozzátették, hogy igyekeznek több embert felvenni a fejlesztéshez.

forrás: invenglobal.com