Pathfinder: Kingmaker – Túl az 500 ezren!

Nagyjából három hete már annak, hogy a Pathfinder: Kingmaker elindult a Kickstarter-en és erről beszámoltunk nektek. Most újabb mérföldkőhöz érkezett a játék.

Az elmúlt három hét izgalmas volt az Owlcat Games háza táján. Sok információt megosztottak a játékról, többek közt a térkép felfedezésről, amit konkrétan tényleg egy térképen keresztül tehetünk meg, egy amolyan kis mini-game segítségével, ahol véletlenszerűen belebotolhatunk mindenféle vérszomjas szörnybe. Ilyenkor megpróbálhatjuk elkerülni csatát, vagy felhúzhatjuk a sárkánybőrből készült heretaposó csizmánkat és megmutathatjuk, hogy ki az úr a vidéken.

Pathfinder: Kingmaker - Túl az 500 ezren!

Kaptunk egy videót, ahol a karakteranimációkról esik szó, de egyúttal beleláthattunk a játékba is. Láthatjuk a kezelőfelület, a karakterlapot és különböző ruhákat is.

Azt már legutóbb is megemlítettük, hogy a játékban több mint 300 varázslat van. Tegnap azonban kicsit jobban is belemerültek ebbe a témába. Megtudtuk, hogy gyakorlatilag mindenre van valami varázslat. Az egyik társad megsérült? Vagy meg mérgezték? Vagy talán halott? Erre vannak varázslatok. Nem találsz egy titkos ajtót? Erre is van varázslat. Megtaláltad az ajtót, de nem tudod kinyitni? Erre is van varázslat. Nem látod az ellenséget? Varázslattal megoldható. Vagy azért nem látod mert esetleg egy fal mögött van? Ide nekem egy varázslatot! Még mindig nem látod? Akkor valószínűleg elvakítottak egy varázslattal. De ne aggódj ez ellen is van egy varázslat.

A fő karakterosztályok közül csak a Monk, Fighter, Barbarian, és a Rogue nem tud varázslatot használni.

Pathfinder: Kingmaker - Túl az 500 ezren!

És végre elérkeztünk, ahhoz a ponthoz, amiért az egésznek nekiálltam. Éspedig az örömteli hír, miszerint a Pathfinder: Kingmaker már túl lépte a 500 ezer dolláros eredetileg kitűzött célját. Ki is tűztek két újabb célt, az egyiket 550 ezer dollárnál a másikat pedig 600 ezernél. Az előbbinél a táborozást akarják kicsit felturbózni, hogy ne csak egy szimpla dupla kattintás legyen, hogy a csapat aludjon pár órát. Az utóbbinál pedig egy új karakterosztályt mutatnak be, a Magus-t, aki mestere a mágikus közelharcnak és egyszerre tud használni mágiát és közelharci fegyvereket.