HírekKiemeltPath of ExileRPG

Path of Exile – A Royale mód és ami mögötte van

Április 1-én jelentette be a GGG, hogy megérkezett a Path of Exile: Royale, ami egy 100 játékos részvételével zajló free-for-all játékmód. A vicc azonban nem az volt, amire sokan gondoltak, hanem az, hogy valóban megcsinálták ezt a játékmódot. A mai napon egy fórumbejegyzésben tisztázták a dolgokat.

Path of Exile - A Royale mód és ami mögötte van

Az utóbbi időben az online játékok a lehető legjobban és leggyorsabban akarták meglovagolni a battle royale népszerűségét. Néhány héttel április 1-e előtt világossá vált számukra, hogy a bolondok napjára tervezett eredeti ötletük nem fog olyan jól működni, mint ahogyan azt gondolták, így más elképzelésre volt szükségük.

Maga a gondolat, hogy a battle royale játékmódot egy viccnek szánják egyértelmű volt. Azonban Jonathan rájött, hogy valójában rendkívül gyorsan megvalósíthatóvá tudják tenni az egészet és ténylegesen tudnak biztosítani egy battle royale játékmódot a játékosok számára április 1-én.

A következő volt a tervük. Létrehoznak egy nagy szigetet, telerakják ládákkal, amiket megtöltenek mindenféle holmival és elszórnak szörnyeket is a miheztartás végett. A jelenlegi torokelvágós szabályokat kombinálják a zsugorodó játékterülettel. A korábbi insta limit 32 fő volt ezt megnövelték 100-ra, majd kicsit babráltak a szerveroptimalizáltsággal, hogy a hatalmas Royale insták egyenletesen használják ki a szerverek kapacitását. Hozzáadtak egy megfigyelő módot a halott játékosok számára.

A fenti feladatok mindegyikével egy külön fejlesztő foglalkozott és úgy nézett ki, hogy egy nappal korábban végeznek is. Úgy döntöttek, hogy személyenként 1 munkanapot határoznak meg, hogy mindenki aki akar dolgozhasson rajta,de egyúttal a következő tartalomfrissítés munkálatai se legyenek hátráltatva. Amint a Royale játszható állapotba került rögtön nagy lett a nyüzsgés az iroda körül.

Úgy tervezték, hogy az Új-Zélandi idő szerint fogják kiadni április 1-én, ami közel van az európai idő szerinti április elsejéhez és amerikai idő szerint is egy késői időpont az előző napon, így mindenkinek egyértelmű lesz, hogy csak április 1-i tréfáról van szó. Nem voltak benne biztosak, hogy a kiszolgálók bírni fogják a terhelést ezért amennyire lehetett túlpörgették a szervereket, nehogy stabilitási gondok adódjanak és a rendes játékot is befolyásolják az esetleges hibák. Most, hogy a Royale futott 1,5 napig rengeteg adatot gyűjtöttek össze, amit tudnak majd elemezni.

A Royale módot sikeresen elindították és hatalmas siker volt. A legtöbb felhasználó imádta magát a viccet de még jobban örültek, amikor kiderült, hogy ez nem egy vicc. A 31 órában, míg tartott a Royale mód, összesen 27,989 mérkőzés zajlott le.

És mi is lesz a Royale jövője? Számos kérelem érkezett, hogy rakják vissza ezt a modot, de ebben a szakaszban még korai lenne levonni következtetéseket a jövővel kapcsolatban és van egy nagy kérdés is, hogy képes lesz-e egy önálló játékmóddá válni, vagy esetleg csak időszakonként megjelenő eventek során kerülne elő inkább. Mindkét esetben szükség van még számos egyensúlyi fejlesztésre.

Címkék

LoneWolf

Realista. Örök kétkedő pesszimista. MMORPG szerető és élvező. Tapasztalt mmo játékos, aki tizenéve keresi az igazit és néha meg is találja. Magányos farkas ő, ki még sincs sosem egyedül.

Kapcsolódó cikkek

Bezár