Overwatch PS4 – A Sony nem profitál a rózsaszín Mercy skinből

A Sony, a tegnapi nap folyamán támadások kereszttüzébe került, amikor a PlayStation Store felhasználói észrevették, hogy a Blizzard a szolgáltatás feltételei szerint csak saját bevételének 100%-át adományozza a Breast Cancer Research Foundation-nek a Pink Mercy skinek eladásaiból. Sokan úgy értelmezték, hogy egy eladásnál 12,99 £-ból 10,12£ megy a Blizzard-hoz, a többi marad a Sony-nál.

Overwatch PS4 - A Sony nem profitál a rózsaszín Mercy skinből

Ebből persze mindenki azt a következtetést vonta le, hogy a BCRF-es Overwatch eventből profitot termel a Sony. Szerencsére, mára már kiderült, hogy ez nem így van. A VG247 portál kapcsolatba lépett a Sony-val, és választ kapott a cég képviselőitől. A Sony megerősítette, hogy semennyi profitot nem kap a Pink Mercy skin eladásaiból, viszont arra nem kaptak választ, hogy mi történik a különbözettel.

Overwatch PS4 - A Sony nem profitál a rózsaszín Mercy skinből

Az Xbox One-os Overwatch esetében viszont a teljes összeg egyenesen a BCRF-nek megy. Állítólag a PlayStation Store esetében a két összeg közti különbség a kezelési és adózási költségekre megy, de ez nem megerősített információ.

Aki esetleg lemaradt volna, az Overwatch-ban jelenleg vásárolhattok egy rózsaszín Mercy skint, és ezzel támogathatjátok a mellrák kutatásokat.