FPS/TPSHírekKiemeltOverwatch

Overwatch – Jelentési és büntetési rendszer fejlesztések

Az Blizzard fórumán Lylirra Community Manager tett közzé egy posztot nemrég, amiben a jelentési és a büntetési rendszer jövőbeni változásairól beszél.

Overwatch - Jelentési és büntetési rendszer fejlesztések

“Játssz szépen, játssz becsületesen.” Kezdi bejegyzését Lylirra. Ez a Blizzard egyik alapvető értéke. Ez az, amit az Overwatch létrehozásánál kiemelten fontosnak tartottak és ezentúl kiemelt fontosságúnak tartanak majd. Ez nem csak a már létrehozott tartalmakra és egyensúlyi változásokra vonatkozik, hanem azokra a funkciókra is, amelyeket idővel bővítenek vagy fejlesztenek.

Úgy gondolják, hogy a játékon belüli jelentési és büntetési rendszer az egyik legfontosabb dolog és jelentős erőket kívánnak a fejlesztésébe fektetni az elkövetkező évben. Ebből kifolyólag, azonnali hatállyal fokozott büntetést fognak kiszabni az ellenőrzött jelentésekből származó információk alapján a nem megfelelően viselkedő játékosokra. Az Overwatch-ban ez azt jelenti, hogy ha valaki visszaél a chattel, zaklató üzeneteket küld, spammel, szándékosan AFK-zik és szöveges üzenetben másokat megbánt vagy megbotránkoztat. Ha látsz bárkit, aki részt vesz ilyenben azt azonnal jelentsd. A szabálysértő játékosokat elnémíthatják, felfüggeszthetik vagy akár ki is tilthatják a játékból.

Az Overwatch-ot egy valóban barátságos környezetté akarják tenni és ez csak az első lépés ennek a folyamatnak az útján. Az elkövetkező néhány hónapban további javulást terveznek a játékosok visszajelzései alapján, beleértve a versenyszezonok kitiltásainak skálázását, az értesítési rendszert, amely figyelmeztet, amikor egy olyan játékos csinál valamit, akit már jelentettünk. És agresszívan bünteti azokat a játékosokat, akik megpróbálnak visszaélni a játékon belüli jelentés rendszerével.

Továbbra is elkötelezettek, hogy a PS4 és Xbox One játékosok számára is elérhetővé tegyék a jelentési rendszert. Tudják, hogy nagyon frusztráló ennek a hiánya, de jelenleg is aktívan dolgoznak a funkció elérésén és jelenleg is folynak a belső tesztek ezzel kapcsolatban. Céljuk egy hasonló jelentési rendszer létrehozása mint a PC-s verzióban már meglévő.

Címkék

LoneWolf

Realista. Örök kétkedő pesszimista. MMORPG szerető és élvező. Tapasztalt mmo játékos, aki tizenéve keresi az igazit és néha meg is találja. Magányos farkas ő, ki még sincs sosem egyedül.

Kapcsolódó cikkek

Bezár