Overwatch – Itt az új hős, Doomfist!

A Blizzard a hét elején már csöpögtetett infókat, arra utalva, hogy a legendás Doomfist, hamarosan megérkezhet az Overwatch világába. És így is lett. Doomfist felkerült a PTR-re és a PC játékosok már tesztelhetik is.

“Csak konfliktusokon keresztül fejlődhetünk.”

Overwatch - Itt az új hős, Doomfist!

Doomfist egy kibernetikus technológiákkal ellátott bűnöző. Rendkívül mozgékony és közelharcra használt Hard Cannon-jával távol tudja magától tartani az ellenségeit. Ha valaki közel kerül hozzá, Rocket Punch képességét tudja segítségül hívni. De rendelkezik még egy Seismic Slam és egy Uppercut nevű képességgel is. Védelme érdekében a Best Defense-t tudja hasznosítani. Az ultimate képessége a Meteor Strike.

Az igazi neve Akande Ogundimu és egy jól ismert nigéria családban született, egy protézistechnológiai cég örököseként. Rendkívüli intelligenciáját latba vetve, segített a cég vezetésében és bővítésében. Szabadidejét nagy szerelmére, a versenyszerű harcművészetekre fordította. A tradicionális afrikai harcművészetek mellett, mint a Dabe és Gidigbo belekóstolt a birkózásba és a modern harcművészetekbe is. Sok versenyen részt vett.

Azonban az Omnic krízis során elvesztette a jobb karját és úgy tűnt a harcművészeti karrierje véget ért. De szerencsére a cége kibernetikai protéziseinek hála, visszakaphatta karját, ami  még erősebbé tette őt…

Kikerült a hivatalos Overwatch Youtube csatornára egy fejlesztői videó is, ahol Doomfistről ejt pár szót Jeff Kaplan játékigazgató.