Overwatch – Interjú a fejlesztőkkel. Középpontban Brigitte!

Brigitte a legújabb hős az Overwatch-ban, aki március 20-án érkezett meg a játékba a live szerverekre. Egy interjú keretén belül Geoff Goodman vezető tervező és Michael Chu vezető forgatókönyv író beszélt Brigitte-ről.

Overwatch - Interjú a fejlesztőkkel. Középpontban Brigitte!

Brigitte Torbjörn lánya és Reinhardt tanítványa, akik az első hősök az Overwatch-ban és egyaránt megjelennek a rövid képregényben a ‘Dragon Slayer’-ben és az animációs rövid filmben is, a ‘Honor and Glory’-ban. Elég hamar nagy érdeklődés övezte a karaktert a rajongók részéről, miután bejelentették, mint a 27. hőst az Overwatch-ban.

Az interjút az invenglobal készítette.

Örülök, hogy beszélhetek veletek. Kérlek mutatkozzatok be az Overwatch rajongóinak.

Geoff Goodman: Geoff Goodman vagyok, vezető hős tervező az Overwatch-ban. Feladatom a hősök kiegyensúlyozása és egyúttal a 27. hős Brigitte megalkotásában is részt vettem.

Michael Chu: Michael Chu vagyok. Én vagyok az Overwatch vezető forgatókönyv írója, valamint a játék történetéért felelős személy.

A legutóbbi hős, Moira hozzáadása után kevesen vártak egy újabb támogató hőst. Van valami történet amögött, hogy ismét egy támogató karakterrel bővült a játék?

Geoff: Úgy gondoltuk, hogy hasznos lenne, ha nagyobb választási lehetőséget adnánk azoknak, akik gyógyító karakterekkel szeretnek játszani, persze figyelembe véve a játékegyensúlyt is. A gyógyító karakterek pick rátája emelkedni fog, ha nagyobb a választási lehetőség. Akkoriban a 27. hős prototípusa egy “paladin” volt leginkább, és végül egy olyan támogató hős lett, amely arra a gondolatra épült, hogy egy paladin szerű tankos, ám mégis támogató hibrid karakter szórakoztató lesz.

Overwatch - Interjú a fejlesztőkkel. Középpontban Brigitte!

Brigitte fegyvere a Rocket Flail, egy FPS játékban meglehetősen egyedinek tűnik. Mi volt a legfontosabb része Brigitte fegyverének tervezésekor? Volt valami, ami nehézséget okozott a játékba történő beépítésekor?

Geoff: A közelharci hősök fegyvermechanizmusának kidolgozása eredetileg sok nehézséggel járó folyamat volt. Ugyanaz volt a probléma, mint mikor A legelső hősön Reinhardt-on dolgoztunk, vagy Genji-nél a következő hősnél, amikor a Dragonblad-et minden alkalommal elő kellett vennie. Ezek után Genji megváltozott a mai formájára, mivel az eredeti koncepció sok nehézséget okozott számára.

Brigitte az egyik olyan eset, amikor azt gondoltuk, hogy közelharci hőst akarunk. Arra törekedtünk, hogy Brigitte egy hasonló, de mégis eltérő hangulatot nyújtson mint Reinhradt, éppen ezért a Rocket Fail-t nagyobb hatótávot kapott mint Reinhardt Rocket Hammer-e.

Overwatch - Interjú a fejlesztőkkel. Középpontban Brigitte!
Úgy tervezték, hogy közelharci hős lesz, hasonló fegyver mechanikával, mint Reinhardt Rocket Hammer-je.
Overwatch - Interjú a fejlesztőkkel. Középpontban Brigitte!
A Rocket Flail és a Whip Shot nagyon AoE rádiusszal rendelkezik, mint Reinhardt.

Sok vita van Brigitte általános megjelenéséről, sokan mondják, hogy olyan mint Johanna a Dablo III-ból. Vajon Johanna valóban befolyásolta Brigitte végső kinézetét?

Geoff: Mint korábban említettük, következő hősnek egy Paladin-t akartunk, Azt hiszem egyszerűen csak azért hasonlít, mert egy olyan hőst akartunk, aki páncélt visel amolyan paladin-vibrálással, nem pedig a Diablo Johanna karakterére való utalással.

Michael: A legfontosabb rész az volt, hogy az új hős pajzsot tart. Szerettünk volna egy olyan hőssel előjönni, aki valami akadályt tart a kezében, ezért lehet, hogy az emberek látják a hasonlóságot a kettő között.

Overwatch - Interjú a fejlesztőkkel. Középpontban Brigitte!

Kicsit kifejtenétek bővebben Brigitte legendary skinjeinek a koncepcióját?

Michael: Először is, bár ez nem egy legendary skin, szerettük volna, ha az Ironclad-ban Brigitte úgy nézzen ki mint Torbjörn.

Ami az Engineer/Mechanic legendary skineket illeti, azok a páncélok azok, amiket Brigitte először viselt, mikor úgy döntött, hogy Reinhardt mellé áll. Brigitte háttér-történetében láthatjuk ezeket, ami még a bejelentéssel egy időben jelent meg.

A Máni/Sói skineket egy csapatos meeting alkalmával hozta össze az Overwatch tervezői csapata. Több ötlet is volt és a leginkább támogatott páncélba öltöztettük Brigitte-et. Így jött a két legendary skin, ami a Hold és a Nap ötletén alapul.

Overwatch - Interjú a fejlesztőkkel. Középpontban Brigitte!
Ironclad, Brigitte epic skinje
Overwatch - Interjú a fejlesztőkkel. Középpontban Brigitte!
Brigitte legendary skinjei a Mechanic/Engineer megjelenik a karakter háttér-történetét bemutató videóban.
Overwatch - Interjú a fejlesztőkkel. Középpontban Brigitte!
Máni és a Sól legendary skinek

Brigitte előszőr a Reinhardt, Dragon Slayer rövid képregényben jelent meg. Reinhardt az Overwatch megjelenése óta szerepet játszik a játékban, voltak hasonló tervek Brigitte-el kapcsolatban?

Michael: Valójában Brigitte nem olyan karakter volt, akit a kezdetektől fogva hősnek terveztünk. Azt akartuk, hogy Reinhardt olyan legyen mint Don Quijote, amikor Reinhardt történetéhez nyúltunk. Szükségünk volt azonban egy olyan karakterre, aki Sancho Panza szerepét játssza, és ő volt Brigitte. A kisautó pedig, amit “meglovagolnak” Don Quijote után szabadon a ‘Rocinante’.

Amikor a 27. hősről beszélgettünk, azt akartam, hogy a legújabb hős egy paladin legyen, de nem tudtuk eldönteni, hogy milyen karakter is legyen. Aztán felmerült az ötlet, hogy Brigitte hősként csatlakozzon a csatához és a paladin koncepció is tökéletesen illeszkedett Brigitte háttér-történetéhez, így lett hős Brigitte-ből.

Overwatch - Interjú a fejlesztőkkel. Középpontban Brigitte!
Brigitte első szereplése a “Dragon Slayer” rövid képregényben. Akkoriban még nem volt hős.
Overwatch - Interjú a fejlesztőkkel. Középpontban Brigitte!
A megjelenése is változott azóta, hogy a 27. hőssé avanzsált.
Overwatch - Interjú a fejlesztőkkel. Középpontban Brigitte!
Renihardt és Brigitte “lova”, ‘Rocinante’.

Brigitte-nek van valamilyen kapcsolata az Overwatch hősökkel, Renhardt-on és Torbjörn-ön kívül?

Michael: Először is, Brigitte legfontosabb kapcsolata Reinhardt, a keresztapja és Torbjörn az apja. Brigitte abban az időszakban jelenik meg az Overwatch világában, miután az Overwatch feloszlik. Ő azonban mindig is csodálta az Overwatch hősöket, már kisgyermek kora óta.

Ezért lehet látni sok interakciót, amelyben Brigitte megmutatja, hogy mennyire tiszteli az Overwatch hőseit. Például Mercy-vel kapcsolatban, mivel visszamenőleg mindig barátságban voltak a Lindholm családdal. De több hasonló interakcióra is lehet számítani.

Overwatch - Interjú a fejlesztőkkel. Középpontban Brigitte!
Brigiite a hősök történetein nevelkedett fel, amiket még a keresztapja mesélt neki gyerekkorában.

A ‘Honor and Glory’ rövid animációs filmben, amelyet a BlizzCon-on mutattak be, úgy tűnt, hogy Brigitte nem akarja, hogy Reinhardt visszatérjen az Overwatch-ba. Hogy érzi magát az Overwatch-ban? Mennyit tud az Overwatch és a Blackwatch hátteréről.

Michael: Bizonyos mértékig tisztában van vele, mivel Torbjörn az apja és Reinhardt a keresztapja. Kicsivel többet tud, mint bármelyik polgár, de nem tud semmit az Overwatch feloszlása mögötti igazságról.

Ráadásul Brigitte nem gondolt arra, hogy hőssé akar válni, hanem inkább mérnök akart lenni, mint az apja. Azonban, amint a korábbi háttér-történetben is láthatjuk elkezdett azon gondolkodni, hogy Reinhardt páncél pucolása nem elég neki, ezért úgy döntött, hogy inkább Reinhardt oldalán harcol. Valamint azt is mondhatjuk, hogy Brigitte legnagyobb gondja Reinhardt.

Overwatch - Interjú a fejlesztőkkel. Középpontban Brigitte!

Overwatch - Interjú a fejlesztőkkel. Középpontban Brigitte!

Brigitte egy olyan hős, akinek sok az élete, van pajzsa és egy speciális mechanizmus is a rendelkezésére áll, amely lehetővé teszi, hogy gyógyítsa a szövetségeseit, miközben az ellenségeit támadja. Milyen szerepet szántatok Brigitte-nek a játékban, hogyan kell vele játszani?

Geoff: Alapvetően Brigitte jó túlélőképességgel rendelkezik. Például Zenyatta nagyon agresszív támogató, magas DPS-el, míg Brigitte inkább tankosabb, rengeteg HP-val és azzal a képességgel, hogy védje magát. Ez az oka annak, hogy nagyszerűen használható, ha olyan védekező csapatban vagy, ami épp ellenséges támadás alatt áll.

Brigitte védekezésénél a legfontosabb képesség a Shield Bash. Ezzel a képességgel eltolsz egy célpontot magadtól és stunolod is. Remekül lehet indítani vele egy harcot, de akkor is jó ha fedezni akarod a szövetségeseidet. A Barrier Shield használata a megfelelő időben is központi elem Brigitte játékában.

Overwatch - Interjú a fejlesztőkkel. Középpontban Brigitte!
A Shield Bash használata nagyon fontos Brigitte játékánál. A Barrier Shield használata közben aktiválható a bal egérgombbal.

Az ahogyan Brigitte azonnal megölte Tracer-t a Shield Bash – Rocket Flail – Whip Shot kombóval, az sokkolta a rajongókat. Erős a gyanú, hogy Brigitte Tracer és Genji ellenpárjaként került kiadásra.

Geoff: Jelenleg a dive comp az Overwatch legfőbb stratégiájává vált, ahol a mobilitást kihasználva közvetlenül az ellenség felé rohamozol. Úgy véljük, hogy Brigitte jó választás Genji, Tracer, Sombra, Winston stb ellen.

Overwatch - Interjú a fejlesztőkkel. Középpontban Brigitte!

Kik azok a hősök, akik Brigitte-el jók egy csapatban?

Geoff: Brigitte remekül tud együttműködni azokkal a hősökkel, akiknek nincs akkora mobilitásuk vagy rövid hatótávval rendelkeznek, mint például Renihardt. Továbbá remek sub-tank is lehet, valamint tank-support-ként is működhet, ami egy új elem a játékban.

Overwatch - Interjú a fejlesztőkkel. Középpontban Brigitte!

Bármi utolsó gondolat a végére?

Geoff: Először is szeretnék mindenkinek köszönetet mondani. Amikor fejlesztünk, akkor mindig nagyon odafigyelünk a közösségre, jobban mint bármi másra. A közösség sokat segít nekünk a játék javításában, a hősök koncepciójában és abban, hogyan lenne jó játszani egy hőssel. A jövőben is szeretnénk hallani a közösségtől érkező ötleteket.

forrás: invenglobal.com