Overwatch – Íme az új térkép, Busan!

Minden a Gamescom-ról szól, de Jeff Kaplan jelenleg Koreában tartózkodik a Korean Overwatch Fan Festival-on.

Overwatch - Íme az új térkép, Busan!

Természetesen egy ilyen esemény egyértelműen fontos, ahogyan az új térkép, Busan bejelentése is. A híres koreai város átalakul egy Control térképpé, amely három különböző kerületet tartalmaz: Sanctuary, Downtown és a D. Va Meka base. Ezeket a területeket úgy alakították ki, hogy különböző koreai kulturális ikonokat testesítsenek meg. A hagyományos koreai templomok békéjét és nyugalmát, valamint a karaoke bárok és a cyber kávézók nyüzsgését.

A Downtown területén még egy vasúti állomás is található, ahol anti-gravitációs vasút közlekedik. Kaplan megemlítette, hogy a vonat nagyon veszélyes.

A harmadik részlet, a Meka Base, magában foglalja D.Va lakóhelyét és az egész Meka csapatnak az otthonaként szolgál, akik megmentették Busan-t az Omnic támadásoktól. Ezt az eseményt láthatjuk az új D.Va körül forgó Overwatch short-ban.

A Blizzard csapat szerencsére számos koreai fejlesztőt alkalmaz, akik segítenek megőrizni a koreai kultúra hitelességét. Fontos szempont volt, hogy ne csak a város külleme tükrözze ezt, hanem a hangok is. Így a csapat még Busan hangjait is felvette annak érdekében, hogy a térkép hiteles legyen.

Akit érdekel a dolog az tolhatha az Overwatch PTS-en.