Egy kínai Overwatch eSports játékos a Blizzardtól kér segítséget vízumügyben

Az amerikai vízum beszerzése nem egyszerű feladat, és úgy látszik ez az eSports játékosoknál is problémát okozhat. Silen Chan kínai Overwatch eSports játékos hasonló problémákkal küszköd.

Chan egy nyílt levelet küldött a Blizzardnak, melyben segítségüket kéri, ugyanis csapatjával részt szeretnének venni az Overwatch World Cup eSports eseményen. A játékos állítása szerint, hatból csak ketten kaptak vízumot, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy az Amerikában tartott világbajnokságra kijussanak.

Egy kínai Overwatch eSports játékos a Blizzardtól kér segítséget vízumügyben

Nemrég Chan, miután kiderült, hogy a négy játékost helyettesíteni fogják, kijelentette, hogy “Persze nem vagyok elégedetlen a helyettesítő játékosokkal vagy ilyesmi, de mivel óriási rajongója vagyok az Overwatch-nak, mint ahogy más Overwatch játékosok, nem tudtam megállni, hogy ne kérdőjelezzem meg a belső helyzetet: Miért merül fel ugyanaz a probléma újra meg újra?

Az eSports játékos kitért arra is, hogy milyen nehéz manapság amerikai vízumot szerezni, ami már korábban súlyos problémákat okozott az eSports világában és sok játékost megakadályozott abban, hogy részt vegyenek egy Blizzard versenyen. “Nem tudok sokat az amerikai vízummal kapcsolatos törvényekről, de azt tudom, hogy nagyon szigorúak. Az ország szempontjából érthető, hogy szigorúan próbálják kontrollálni a vízumok kiadását, de az eSports játékosok szempontjából, logikus lenne beengedni azokat, akiknek jó okuk van rá.

A Blizzard még nem válaszolt a levélre, de remélhetőleg megoldódik Silen Chan és csapatának vízum problémája.