Overwatch – Dél-Koreában börtön lett a jutalma egy hack készítőnek

Dél-Koreában börtönnel jutalmazták azt az embert, aki hacket készített az Overwatch-hoz és az eladásokkal mintegy 180 ezer dollár haszonra tett szert.

Overwatch - Dél-Koreában börtön lett a jutalma egy hack készítőnek

Emberünk 12 hónapos börtönbüntetést kapott egy hack létrehozása miatt, mivel ezzel megsértette a Dél-Koreai játékipari promóciós törvényt, valamint az információs és kommunikációs technológiák védelméről szóló törvényt. Na erre varrjatok gombot!

Míg a korábbi hasonló bűncselekmények súlyos pénzbírságokkal és felfüggesztett börtönbüntetésekkel jártak Dél-Korában, addig ez a 28 éves férfi a zsebre tett összeg nagysága miatt kapott egy év börtönt. Idén már két másik Overwatch hackert is elítéltek. Az egyiknek 10 millió won bírság, míg a másiknak 2 év próbaidőre bocsájtás lett a jutalma. A Dél-Koreai rendőrség 13 hackert tartóztatott le még januárban, közülük 10-en még várják a büntetést.

A Blizzard szorosan együttműködik a Dél-Koreai hatóságokkal és egy 2017-es változás következtében a PC Bang-ekben (koreai játék központok) kicsit nehezebb csalni, mint korábban. Ez annak köszönhető, hogy a játékosok csak a társadalombiztosításai számuk használatával képesek belépni a játékba.