FPS/TPSHírekKiemeltOverwatch

Overwatch – Csökkent a toxikus megnyilvánulások száma, Mercy nerf és egyebek

Jeff Kaplan direktor úr a legújabb Dev update videóban beszélt az Overwatch-ban az utóbbi időben beállt változásokról, de szóba került a Mercy nerf és egyéb nyalánkságok is.

Overwatch - Csökkent a toxikus megnyilvánulások száma, Mercy nerf és egyebek

Ismét nem bírta eléggé hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a Blizzard és az Overwatch csapata számára a toxikus játékosok és megnyilvánulások csökkentése. A legutóbbi akciójuk, amikor a sokszor reportolt játékosok elkezdenek figyelmeztetéseket kapni, hogy baj lesz, úgy tűnik valamennyire bevált. Azóta 20%-al növekedett a reportok száma, és 17%-al csökkent a chat-be nem illő szövegek száma.

Tudjuk, hogy ezek a számok nem olyan hatalmasak, mint amilyenek lehetnének, azt is tudjuk, hogy a probléma nem oldódott meg és a dolgok sem tökéletesek, de sokkal jobb lett így.

Azt is megemlítette, hogy a Blizzard elkezdte figyelni a szociális médiát, mint például a Youtube, toxikus viselkedés jelei után kutatva és adott esetben szankcionálni a megfelelő fiókot, még az előtt, hogy bárki is panaszt nyújtott volna be a játékban. Mindenki kösse fel a tangát. A Blizzard figyel!

Szóba került a hősök jelenlegi egyensúlyi helyzete, amivel kapcsolatban megemlíti, hogy az Overwatch-nak nagyjából 35 millió játékosa van és nem mindig van köztük egyetértés a dolgokban. Azonban a közösségi visszajelzés rendkívül fontos a Blizzard számára. Ez alkotja a három oldalú megközelítésük egyik pontját. A másik két pont az in-game statisztikák és a fejlesztőcsapat intuíciója játékfejlesztőként.

A konkrétumok talajára érkezve, Kaplan elővette a Mercy változásait, amelyeket jelenleg is tesztelnek a PTR-en.

Mint tudjátok, a Mercy megváltoztatásával kísérletezünk. Erőfeszítéseinket a Resurrect hatásainak tompítására összpontosítjuk, valamint hogy a Mercy jóval kezelhetőbb legyen Valkyrie-ben.

Jelenleg a Resurrect a második leginkább kijátszott ultimate, és a változások célja a PTR-en ennek helyreigazítása. Kaplan hangsúlyozza, hogy a Mercy egy fontos hős az Overwatch-ban és nem akarják, hogy feledésbe merüljön.

Azt akarjuk, hogy életképes legyen, csupán a Resurrect hatását kell egy kicsit tompítanunk. Úgy hisszük, hogy ez egy egyensúlyozható képesség.

Megtudtuk, hogy a csapat már Hanzo, Mei és Symmetra lehetséges változásait is vizsgálja. Hanzo Scatter Arrow képessége a legfontosabb kérdés, mivel nem biztos jó dolog az a one-shot. Kaplan szerint vizsgálják a lehetőségét, hogy valamivel tisztességesebb verziót csináljanak a Scatter Arrow-ból, vagy esetleg egy másik képességgel helyettesítsék.

Ami Mei-t és Symmetra-t illeti, nem ott vannak a pickrate-ben, ahol a csapat látni szeretné, viszont nagyon óvatosan kell bánniuk a buffokkal.

Mei az a hős, akivel nagyon óvatosan kell bánnunk. Nagyon nyomasztó tud lenni ellene a játék ha túl erős.

Symmetra-val kapcsolatban nem hiszi, hogy szüksége lenne különösebb buffra, viszont az életképességén javítani szeretnének.

Címkék

LoneWolf

Realista. Örök kétkedő pesszimista. MMORPG szerető és élvező. Tapasztalt mmo játékos, aki tizenéve keresi az igazit és néha meg is találja. Magányos farkas ő, ki még sincs sosem egyedül.

Kapcsolódó cikkek

Bezár
Bezár