Neverwinter – Csökkent a játék populációja?

Pár nappal ezelőtt rávettük magunkat, hogy visszatérjünk a Neverwinter MMORPG-be.  A játék még most is élvezhető, viszont nekünk úgy tűnt, hogy látványosan kevesebben ragadtak le nála.

Utoljára tavaly játszottunk a Neverwinter megaszerverén, de akkor még egyáltalán nem kellet várni, hogy bejussunk például egy Domination PvP mókára. Most viszont feladtuk a dolgot miután 40 perc elteltével sem jött össze egy meccs. Páran úgy gondolják, hogy nem feltétlenül csökkent az aktív játékosok száma, hanem a botok miatt lehetett régen olyan gyorsan bejutni, mind az instákba, mind a PvP tartalomba.

Neverwinter - Csökkent a játék populációja?

A Neverwinter még mindig egy stabil lábakon álló MMORPG, mely sikeresen túlélte (eddig) az izmos konkurenciát. A jelenlegi helyzet azt eredményezi, hogy fejlődés közben nem sok alkalmunk lesz PvP-zni, vagy legalábbis nagyon ritkán. Ez talán kicsit elszomorító, hiszen sokan élvezték a Neverwinter azon tulajdonságát, hogy simán felhúzhattuk karakterünket a Domination-ön keresztül.

Persze azért azt is érdemes hozzátenni, hogy a Neverwinter eleve nem tartozik a legnépszerűbb MMORPG-k közé, de persze mindenképp életképes. Sajnálattal vettük tudomásul, hogy ez az MMORPG sem tudta teljes mértékben megtartani játékosbázisát, és ez egy szinte már állandó jelenség a hasonló stílusú játékoknál.