Netmarble – Észak-Amerika bevétele meghaladja Koreáét a legfrissebb pénzügyi jelentés szerint

A Netmarble kiadta a 2018 második negyedévi pénzügyi jelentését, amely az április és június közötti pénzügyi adatait mutatja meg.Netmarble - Észak-Amerika bevétele meghaladja Koreáét a legfrissebb pénzügyi jelentés szerint

Ez több dolgot is jelent. Az egyik, hogy hamarosan a többi cég jelentése is napvilágra kerül, a másik pedig, hogy belenézhetünk, hogyan is áll a Netmarble. Nos összességében mind a bevételek, mind pedig a nyereség enyhén csökkent, azonban ez nem ad okot aggodalomra. A Lineage 2 Revolution által befolyó pénzek továbbra is a vállalat legnagyobb pénzügyi forrását jelentik, amely az indulása utáni egy évben több mint 1 milliárd dollárt termelt a cégnek. Ráadásul Észak-Amerika bevételi szempontból beelőzte Koreát, ha a teljes bevételeket nézzük. Ha műfaj szerint nézzük, akkor összességében az RPG (34%) játékok vezetnek a cégnél bevétel szempontjából, de nem sokkal mögötte lemaradva ott vannak az MMORPG-k (28%) is.

Netmarble - Észak-Amerika bevétele meghaladja Koreáét a legfrissebb pénzügyi jelentés szerint
A Lineage 2 Revolution még mindig a cég legfőbb bevételi forrása.
Netmarble - Észak-Amerika bevétele meghaladja Koreáét a legfrissebb pénzügyi jelentés szerint
Észak-Amerika ha kicsivel is de lenyomta bevételben Koreát.

Tegyük félre a számokat, hiszen a Netmarble beszélt a 2018 Q3 terveiről is, amiben két játékra összpontosítanak majd. Ezek a Fighters: All Stars és a Blade & Soul Revolution. Az előbbi Július 26-án indult Japánban, de nem valószínű hogy a két játék közül bármelyik is készen állna a globális piacra való belépésre 2018 végéig.

A teljes 2018 Q2 pénzügyi jelentést itt tekinthetitek meg.