HírekKiemelt

Németországban betilthatják a loot boxokat!

Felmerült már sokszor, sok helyen a kérdés, hogy a loot boxok mennyire jelentenek konkrét szerencsejátékot. A Német Ifjúság Védelmi Bizottság is feltette a kérdést, és egy tanulmány alapján betiltaná a loot boxokat.

Németországban betilthatják a loot boxokat!

A Welt újság volt az első láncszem a történetben, akik leírták a Hamburgi Egyetem egyik új tanulmányát. A cikk szerint egyre több játék tartalmaz egyre több szerencsejáték elemet. Kiderült az is – amit eddig is tudtunk -, hogy az üzleti modellek és az eladások olyan játékos kisebbségektől függnek, amik jelentősen növelik az egyes vállalatok bevételeit. “Ez egy tipikus jellemző a szerencsejátékok piacán”, ami arra ösztönzi a Német Ifjúság Védelmi Bizottságot, hogy megfontolja a beavatkozást.

A bizottság elnöke Wolfgang Kreißig kijelentette, hogy szerinte a loot boxok megsértik a gyerekek és a kiskorúak szerencsejáték tilalmát. Ezért kilátásba helyezi egy teljes tiltás lehetőségét, ha nem lesznek szabályok a loot boxok ellenőrzésére.

A vitában részt vevő országokhoz képest Németországnak sokkal nagyobb a súlya van a dologban, tekintettel arra, hogy a játékipar itt évente több mint 4 milliárd dollárt ér el és az sem egy elhanyagolható szempont, hogy Európában a legnagyobb GDP-vel rendelkező ország.

Bármi is legyen a döntés, az ítéletet hamarosan megtudjuk, mivel jövő hónapban, márciusban kell azt meghozni. Németország nem az első, aki aggodalmát fejezte ki a loot boxokkal kapcsolatban. Megtette már az Egyesült Királyság Szerencsejáték Bizottsága, Hollandia, Belgium és két amerikai állam is, Hawaii és Washington is. Nekik mind saját terveik vannak a probléma kezelésére.

Címkék

LoneWolf

Realista. Örök kétkedő pesszimista. MMORPG szerető és élvező. Tapasztalt mmo játékos, aki tizenéve keresi az igazit és néha meg is találja. Magányos farkas ő, ki még sincs sosem egyedül.

Kapcsolódó cikkek

Bezár
Bezár