HírekKiemeltMMORPGMU Legend

MU Legend – Faction War

Érkezett ma egy fejlesztői napló a MU Legend honlapján Homil “tollából”, aki a január 9-én érkező Faction War részleteiről írt egy keveset. Megismerhetjük az egész Faction War koncepció történetét és a konkrét menetébe is belepillanthatunk, eme napló első részében.

MU Legend - Faction War

a MU Legend földje a MU kontinensen található és mint tudjuk a levegőben lebeg. Egy hatalmas gonosz energiaviharnak köszönhetően eddig szinte teljesen lehetetlen volt a kontinensek alá eljutni, azonban egy napon teljesen ismeretlen okból ez a vihar teljesen eltűnt és az ég kitisztult. Ekkor vált láthatóvá egy új égen úszó kontinens, amit a MU népe Frontier-nak nevezett el.

A Frontier felfedezése egyben volt áldás és tragédia is. Mint kiderült ez az új föld egy olyan nyersanyagot rejt, amit eddig sehol máshol nem lehetett fellelni. Ez konfliktusokhoz és összecsapásokhoz vezetett a MU kontinens országai között. Egy hosszú és fáradságos háború után az országok mind egyetértettek abban, hogy nem engedhetik meg maguknak, hogy továbbra is egymás ellen harcoljanak. Ehelyett a kontinens vezetői tartottak egy kontinentális parancsnoki kongresszust, ahol az egész Frontier kontinenst semleges régiónak nyilvánították, amelyet egyetlen ország vagy szövetség sem követelhet magának.

Úgy döntöttek, hogy ezt a semleges zónát tiszteletreméltó klánok fogják uralni, akik mind a tartomány egy-egy részét fogják irányítani, megkímélve őket az adófizetés terhe alól. Ez új, de leginkább jövedelmező lehetőségeket nyitott a klánok számára a kontinensen. Innentől kezdve tudták használni az Odyssey Crystal-t, egy rendkívül ritka erőforrást, amit kizárólag a Frontier-ban tárhattak fel és ami kiválóan alkalmas a felszereléseik fejlesztésére. Ehhez nem volt más dolguk, csupán elnyerni az elismerést a Faction War keretein belül.

A Faction War térképe egy hatszögletű csempékből álló terület. Elég terület van a térképen ahhoz, hogy egyetlen klán sem kerülhessen monopolhelyzetbe rajta. Azt azonban érdemes szem előtt tartani, hogy a területek közel sem azonosak és fokozatokkal rendelkeznek. Értelemszerűen a magasabb fokozattal bíró területek nagyobb előnyt biztosítanak, mint az alacsonyabb fokozaton levők, viszont nehezebb is megszállni és fenntartani ezeket a területeket. Egész egyszerűen erősebb ellenséggel találhatjuk magunkat szembe egy-egy ilyen területen. Ha a klán nem rendelkezik elegendő taggal, vagy egyszerűen nem elég erős, akkor mindenképp érdemes az alacsonyabb fokozatú területekre pályázni.

MU Legend - Faction War

Minden klán pályázhat a neki megfelelő terület elfoglalásához szükséges versenyre. Ha a klán túléli az összes fordulót, akkor következhet az elfoglalás előtti végső meccs. Az elejétől a végéig az összes klántagnak egy gondosan végiggondolt stratégiát kell követnie. Mivel a Faction War sok területet kínál elfoglalásra, ezért sok klán vehet részt az eseményen. Jutalmat csupán a részvételért is kaphatunk.

Kaptunk egy képet is a Guild Harbor-ról, ami Homil szerint a Faction War legfontosabb helyszíne.

MU Legend - Faction War

Ez volt a fejlesztői napló első része, amiben nem esett szó sok dologról, például a versenyek szabályairól és a területek elfoglalásának előnyeiről. Ezeket a kérdéseket a következő naplóban feszegetik majd.

Ha tettszett a cikk és kíváncsi vagy még többre a MU Legend-el kapcsolatban, akkor ne felejtsd el likeolni a MU Legend Hungary Facebook oldalát és Facebook csoportjához is csatlakozz, hogy új barátokra lelj.

Címkék

LoneWolf

Realista. Örök kétkedő pesszimista. MMORPG szerető és élvező. Tapasztalt mmo játékos, aki tizenéve keresi az igazit és néha meg is találja. Magányos farkas ő, ki még sincs sosem egyedül.

Kapcsolódó cikkek

Bezár
Bezár