MU Legend – Faction War

Érkezett ma egy fejlesztői napló a MU Legend honlapján Homil “tollából”, aki a január 9-én érkező Faction War részleteiről írt egy keveset. Megismerhetjük az egész Faction War koncepció történetét és a konkrét menetébe is belepillanthatunk, eme napló első részében.

MU Legend - Faction War

a MU Legend földje a MU kontinensen található és mint tudjuk a levegőben lebeg. Egy hatalmas gonosz energiaviharnak köszönhetően eddig szinte teljesen lehetetlen volt a kontinensek alá eljutni, azonban egy napon teljesen ismeretlen okból ez a vihar teljesen eltűnt és az ég kitisztult. Ekkor vált láthatóvá egy új égen úszó kontinens, amit a MU népe Frontier-nak nevezett el.

A Frontier felfedezése egyben volt áldás és tragédia is. Mint kiderült ez az új föld egy olyan nyersanyagot rejt, amit eddig sehol máshol nem lehetett fellelni. Ez konfliktusokhoz és összecsapásokhoz vezetett a MU kontinens országai között. Egy hosszú és fáradságos háború után az országok mind egyetértettek abban, hogy nem engedhetik meg maguknak, hogy továbbra is egymás ellen harcoljanak. Ehelyett a kontinens vezetői tartottak egy kontinentális parancsnoki kongresszust, ahol az egész Frontier kontinenst semleges régiónak nyilvánították, amelyet egyetlen ország vagy szövetség sem követelhet magának.

Úgy döntöttek, hogy ezt a semleges zónát tiszteletreméltó klánok fogják uralni, akik mind a tartomány egy-egy részét fogják irányítani, megkímélve őket az adófizetés terhe alól. Ez új, de leginkább jövedelmező lehetőségeket nyitott a klánok számára a kontinensen. Innentől kezdve tudták használni az Odyssey Crystal-t, egy rendkívül ritka erőforrást, amit kizárólag a Frontier-ban tárhattak fel és ami kiválóan alkalmas a felszereléseik fejlesztésére. Ehhez nem volt más dolguk, csupán elnyerni az elismerést a Faction War keretein belül.

A Faction War térképe egy hatszögletű csempékből álló terület. Elég terület van a térképen ahhoz, hogy egyetlen klán sem kerülhessen monopolhelyzetbe rajta. Azt azonban érdemes szem előtt tartani, hogy a területek közel sem azonosak és fokozatokkal rendelkeznek. Értelemszerűen a magasabb fokozattal bíró területek nagyobb előnyt biztosítanak, mint az alacsonyabb fokozaton levők, viszont nehezebb is megszállni és fenntartani ezeket a területeket. Egész egyszerűen erősebb ellenséggel találhatjuk magunkat szembe egy-egy ilyen területen. Ha a klán nem rendelkezik elegendő taggal, vagy egyszerűen nem elég erős, akkor mindenképp érdemes az alacsonyabb fokozatú területekre pályázni.

MU Legend - Faction War

Minden klán pályázhat a neki megfelelő terület elfoglalásához szükséges versenyre. Ha a klán túléli az összes fordulót, akkor következhet az elfoglalás előtti végső meccs. Az elejétől a végéig az összes klántagnak egy gondosan végiggondolt stratégiát kell követnie. Mivel a Faction War sok területet kínál elfoglalásra, ezért sok klán vehet részt az eseményen. Jutalmat csupán a részvételért is kaphatunk.

Kaptunk egy képet is a Guild Harbor-ról, ami Homil szerint a Faction War legfontosabb helyszíne.

MU Legend - Faction War

Ez volt a fejlesztői napló első része, amiben nem esett szó sok dologról, például a versenyek szabályairól és a területek elfoglalásának előnyeiről. Ezeket a kérdéseket a következő naplóban feszegetik majd.

Ha tettszett a cikk és kíváncsi vagy még többre a MU Legend-el kapcsolatban, akkor ne felejtsd el likeolni a MU Legend Hungary Facebook oldalát és Facebook csoportjához is csatlakozz, hogy új barátokra lelj.