MU Legend – Dungeon Guide – Blood Castle

Azt már megtudtuk a Dungeon Guide-ból, hogy a MU Legend-ben minden dungeon-nak megvan a maga szerepe a játék rögös útján. Mindegyikbe más-más céllal megyünk be és más-más dolgot kell majd végrehajtanunk. De hova is mehetünk be pontosan? Mik is ezek a helyek? És mit is kell csinálnunk bent? Ismerjük meg Blood Castle-t.

További Guide-ok

Class bemutatók: [Whisperer] [Blader] [War Mage] [Dark Lord]

Zóna bemutatók: [Enova] [Ohrdor] [Litenberg] [Duelden]

Dungeon bemutatók: [Dungeon Guide] [Blood Castle] [Endless Tower] [Fabrice’s Garden] [Rift]

Egyéb: [Guild] [Enchant & Craft] [Élet 65 után] [AI Arena]

Blood Castle – Győzd le a szörnyek hullámait az időhatáron belül

Az Blood Castle egy ikonikus dungeon. Sokaknak, akik játszottak a MU Online-al nem hiszem, hogy be kéne mutatni. Ez egy speciális dungi, ahova 45-ös szinttől tudunk belépni a Room of Duty-n keresztül. Legfontosabb jutalmak közé tartozik a Magic Gem és a Hero Token. De minél gyorsabban teljesítjük a dungit a 10 perces időkereten belül, annál nagyobb jutalomra számíthatunk.

Éppen ezért fontos,hogy a lehető leggyorsabban tisztítsuk meg a Blood Castle-t. A sikeres teljesítés három szakaszra oszlik: a kapu megsemmisítése, a szörnyek 9 hullámának eltakarítása és az Anilata nevű boss megölése.

MU Legend - Dungeon Guide - Blood Castle

Minél gyorsabban kipucoljuk, annál több jutalmat kapunk

Naponta két alkalommal léphetünk a Blood Castle-be a Room of Duty-n keresztül, aminek előfeltétele, hogy legalább 45-ös szintűek legyünk. 10 perc áll rendelkezésünkre teljesíteni a dungit. Jutalmunk Magic Gem, Jewel of Bless, Skill Crest Cube és Hero Token lehet. Minél gyorsabban teljesítjük annál több jutalmat kapunk.

Például ha 7 perc alatt teljesítjük, akkor kapunk 3 Small Magic Gem Pouch-ot és 5 Hero Tokent. Ha 1 percen belül teljesítjük, akkor 7 Large Magic Gem Puch-ot, 3 Small Magic Gem Pouch-ot, 11 Hero Tokent, 7 Jewels of Bless-t és 5 Skill Crest Cube-ot kapunk. Azért van különbség.

Minél több ideig szöszölünk bent, annál kevesebb jutalmat kapunk. A kapott jutalmak száma 10 fázisra oszlik. Minden percre jut egy fázis. Ha napi 2 alkalommal bemegyünk és sikerül mindkét alkalommal 1 perc alatt megcsinálni a dungit, akkor összesen 14 Large Magic Gem Pouch-ot, 6 Small Magic Gem Pouch-ot kaphatunk minden nap. Ezek összesen 10,800 Magic Gem-et, 22 Hero Tokent, 14 Jewel of Bless-t és 10 Skill Crest Cube-ot tartalmaznak.

A rengeteg jutalom és a ráfordított idő arányát nézve, ez az egyik legjövedelmezőbb dungeon a MU Legend-ben.

MU Legend - Dungeon Guide - Blood Castle

Első fázis – Lépj be és pusztítsd el a kaput

Ahogy belépünk a 10 perces számláló azonnal elindul. Az első dolgunk előretörni a hídon és elpusztítani a kaput. A kapuhoz vezető hídon természetesen összefutunk néhány szörnnyel, de annak érdekében, hogy ne veszítsünk időt, jobb ha ezeket figyelmen kívül hagyjuk és azonnal a kapuhoz megyünk.

MU Legend - Dungeon Guide - Blood Castle
A 10 perc elindul, ahogy belépünk.

Annak érdekében, hogy időt takarítsunk meg a kapu másik oldalán már megölhetjük a szörnyeket. Kezdő játékosok meg szoktak állni még a kapu előtt öldökölni, de ez csupán csak időpazarlás. Ha figyelmen kívül hagyjuk a szörnyeket, a kaput viszonylag egyszerűen és gyorsan el tudjuk pusztítani, így hamarabb be is léphetünk.

MU Legend - Dungeon Guide - Blood Castle
Pusztítsuk el a kaput, amilyen gyorsan csak tudjuk

Második fázis – Győzd le a szörnyek 9 hullámát

Miután a kaput elpusztítottuk, szembe kell néznünk a szörnyek 9 hullámával. Nagyon sok szörny jön majd minden hullámmal és hogy időt spóroljunk, össze kell gyűjtenünk őket egy helyre. A Dark Lord Taunt képessége itt kifejezetten hasznos, ahogy a többi karakter AoE képességei is.

A szörnyek ölése közben kis világító kristályok fognak a földre hullani. Ezeket felszedve különböző buffokat kapunk, amik megnövelhetik a mozgási sebességet, HP-t MP-t tölthetnek vissza vagy nagyobb támadóerőt adhatnak. Szedegessük fel ezeket, hogy csökkentsük a szükséges idő mennyiségét.

A fehér kristályok AoE támadást okoznak amit Rage of God-nak neveznek. Ez a támadás az egész dungira kihat, így nagyon hasznos tud lenni. Ezek a kristályok a leghatékonyabbak a szörnyek legyőzésében.

MU Legend - Dungeon Guide - Blood Castle
Rage of God

Ha elértük a végső hullámot a szörnyek legyőzése után, akkor szembe kell néznünk Pandemonium Auxiliary Commander Dullahan-al. Dullahan közelharci támadásokkal és lerohanással fog próbálkozni. Támadási ereje nem túl nagy, de a védelme magasabb a normál szörnyekénél. Így legyőzése valamivel több időt vesz igénybe.

MU Legend - Dungeon Guide - Blood Castle
Dullahan

Harmadik fázis – Győzd le a végső ellenséget, Anilata-t

Dullahan legyőzése után el kell pusztítanunk a Crystal Coffint-t, ahol Anilata alszik. Ha ez megtörtént, akkor találkozhatunk Anilata-val a Blood Castle végső ellenségével. Magas HP-ja és erőteljes támadásai miatt nem lesz könnyű legyőzni. De persze sikerülni fog.

MU Legend - Dungeon Guide - Blood Castle
Anilata felébresztése.

Hogy minél rövidebb időt vegyen igénybe az egész művelet, vadul támadjunk és ne felejtsük el elkerülni azokat a skilljeit, amik egy ütéssel végezhetnek velünk. Anilata elsősorban közelharcos, de nem veti meg a távolsági képességek használatát sem. Ezeket kerüljük ki.

Fő támadásai közé tartozik a halálos lökéshullámok eregetése maga elé, és egy feltöltős skill ami három fázisból áll. Ezt nyomon követhetjük a földön világító jelekből és így elkerülhetjük azt.

A második és harmadik fázis egy háromszöget formáz majd az első töltésből származó jelöléssel együtt. Ezt a támadást úgy tudjuk elkerülni, ha beállunk Anilata mögé, vagy egyszerűen csak kifutunk a támadás hatóköréből.

Anilata lökéshullám támadása nagyon erős. Ehhez a kardját a földbe vágja, aminek hatására lökéshullámok rázzák meg a földet. Ezt a támadást is láthatod mielőtt lesújt, mivel a támadás előtt lila fényoszlopok jelennek meg a támadás útján. Ezeket is kerüljük ki. Azok a játékosok, akik nem olyan jók a kitérésben, azok egyszerűen csak menjenek hátrébb a támadás hatósugarán kívülre. A távolsági karaktereknek ez a legegyszerűbb.

MU Legend - Dungeon Guide - Blood Castle
Kerüljük ki a támadásait.

Aki további hírekre kíváncsi a játékkal kapcsolatban, az ne felejtse el likeolni a MU Legend Hungary Facebook oldalát és Facebook csoportjához is csatlakozzon a közösség kiépítése érdekében. További Guide-okat itt találhatsz.