MU Legend – Craft és Enchant Guide

Növeljük harci erőnket crafttal és enchantolással. A MU kontinens érdekében a MU Legend játékosainak a lehető legerősebbé kell válniuk. A harci erő növeléséhez a craftolás és az enchantolás a legfontosabb tényező. A felszerelés enchantolása sokkal nagyobb harci erőt eredményez, ami megkönnyíti az utunkat a dungikon és a PvP küzdelmeken át.

További Guide-ok

Class bemutatók: [Whisperer] [Blader] [War Mage] [Dark Lord]

Zóna bemutatók: [Enova] [Ohrdor] [Litenberg] [Duelden]

Dungeon bemutatók: [Dungeon Guide] [Blood Castle] [Endless Tower] [Fabrice’s Garden] [Rift]

Egyéb: [Guild] [Enchant & Craft] [Élet 65 után] [AI Arena]

Számos módja van, hogy a felszerelésünk erősebbé váljon a játékban. Az enchanttól kezdve a gemek használatán át egészen a soulstone használatáig. A szárnyak a MU Legend legfontosabb elemei, amelyekhez exkluzív enchant alapanyagok kellenek. A szárnyakat tovább is lehet fejleszteni, hogy erejük még nagyobb legyen.

Különböző NPC-k segítségével mindenféle felszerelést és fogyóeszközöket is craftolhatunk azokból az alapanyagokból, amiket a vadászataink során szerzünk. A craft rendkívül fontos eszköze a legjobb felszerelés megszerzésének, mivel Legendary és Mythic tárgyakat is lehet craftolni.

MU Legend - Craft és Enchant Guide

Használd az Enchantot az értékek növelésére és a felszerelések fejlesztésére

Nyissuk meg az Inventoryt (I), hogy lássuk a rendelkezésre álló felszerelés helyeket, amik 2 fegyver hely, 6 páncél hely és 3 ékszer helyet mutatnak. Továbbá van még hely a szárnyaknak és ruháknak is. Ha kétkezes fegyvert használunk a 2 fegyver helyből csak egyet lehet használni, ha viszont egykezes fegyvert használunk, akkor mind a két hely elérhető és használható.

A vadászat során felvett felszerelés az inventory-ban kis kérdőjel ikonnal fog megjelenni. Ezeknek a tárgyaknak az értékei el vannak rejtve és a jobb egérgombbal tudjuk feloldani ezt az állapotot és láthatóvá tenni a tárgy értékeit.

A tárgyaknak 9 osztálya van. Common, Uncommon, Rare, Heroic, Legendary, Ancient, Mythic, Set és Unique. Az Attack és Defense értékeken kívül számos egyéb értékkel is rendelkezhetnek. Minél magasabb egy tárgy osztálya, annál több értékkel rendelkezhet. Az értékek nagysága szintén változik a tárgyak osztályától függően.

Minél nagyobb az osztály annál nagyobb a tárgy teljesítménye. A magasabb osztályú tárgyaknál nagyobb valószínűséggel jelennek meg olyan speciális értékek is egy tárgyon, amik különleges képességeket adnak, vagy megváltoztatják egy-egy skillünk effektjét. De akár további set bónuszokat is adhatnak. Éppen ezért ezen felszerelések megszerzése kell hogy legyen az elsődleges szempont annak, aki a harci erejét akarja növelni.

A felszerelés enchantolásnak három típusa van, a szokásos enchanttól kezdve egészen a gemek berakásáig

Enchantolhatjuk a felszerelésünk, hogy az alap értékei növeljük, vagy berakhatunk gemeket és soulstone-okat további értékek hozzáadásához. Az ékszerek azonban – nyakláncok, fülbevalók és gyűrűk – nem enchantolhatók.

Az enchant növeli a felszerelés alap értékeit mint az Attack és a Defense ezzel is növelve a karakterünk harci erejét. El kell mennünk az Enchantment Merchant NPC-hez akit a városokban találhatunk meg. Itt szükségünk lesz Jewel of Bless-re, Magic Gem-re és Zen-re.

MU Legend - Craft és Enchant Guide

Egészen +7-ig biztonságos az enchant, ez után esély van rá, hogy ha nem sikerül az enchant, akkor a tárgy szintje visszaesik. +9-től kezdve a tárgy megsemmisülhet, ha az enchant nem sikerül. A magasabb szintű enchantnál már nagyobb a kockázat, ezért jobb ha Jewel of Soul-t használunk, azzal ugyanis valamivel nagyobb a siker esélye. A maximális enchant szintje +15.

Hozzá adhatunk gemeket és soulstone-okat is a felszerelésünkhöz, hogy további effekteket nyerhessünk. Ezekből a legtöbbet craftolással és vadászat közben szerezhetjük.

Ezek a magas szintű kövek tökéletes lökést adhatnak a karakterünk értékeinek. A soulstone-okat nem egyszerű lecraftolni. Boss alapanyagok és Sage’s Stone kell hozzá. Ez utóbbi megszerzésében az alkímia lesz segítségünkre. A gemeket egyszerűen az inventory-n keresztül felrakhatjuk. Elég csak rákattintani jobb klikkel, majd bal klikkel a tárgyra amibe bele szeretnénk rakni. Ha a tárgyban már volt egy gem, akkor az megsemmisül.

Létezik egy Gem Removal Hammer is, aminek segítségével anélkül vehetjük ki tárgyunkból a gemet, hogy az megsemmisülne. Remek módszer, ha nem akarunk elveszíteni egy nehezen megszerzett követ. A tárgyakhoz először egy slotot kell adnunk, amibe belerakhatjuk a gemet. Ezt a Gemcutter NPC-nél tehetjük meg a városokban és Zen-re lesz szükségünk a Hero Token és további alapanyagok mellett, amiket felszerelések elemekre bontásával szerezhetünk.

Az enchanttal ellentétben gem slotokat ékszerekhez is hozzáadhatunk, amelyek növelik a nyakláncok, fülbevalók és a gyűrűk hatékonyságát.

MU Legend - Craft és Enchant Guide

Szárnyak: Evolve, Enchance és az értékek növelése

Különböző típusú szárnyak vannak, mindegyik saját egyedi megjelenéssel. A támadóerő, a pontosság, a sebzéscsökkenés és a HP értékei is növelhetőek a szárnyon keresztül. Így rendkívül fontos ezek fejlesztése.

A fegyverek és a páncélokhoz hasonlóan a szárnyak is enchantolhatók. Ehhez Magic Gem-re, Zen-re és egy speciális alapanyagra lesz szükségünk a Wing Growth Stone-ra.

A szárnyakat 10-es szintig húzhatjuk, ami után lehetőségünk van az Evolve elvégzésére. Ehhez Magic Gem, Zen és Wing Evolution Stone-ra lesz szükségünk. Az Evolved szárnyak magasabb értékekkel rendelkeznek ezért az enchant egy másik formájaként is felfoghatjuk ezt a tevékenységet.

Az Evolved szárnyak növekedési értékei alapállapotba kerülnek így újra neki kell állnunk felhúzni azokat. Ohrdor-ban a Seal of Power-t beválthatjuk Wing Growth Stone-ra és Wing Evolution Stone-ra. Seal of Power-t Endless Tower-ban szerezhetünk, ahova a Room of Duty-n keresztül léphetünk be, miután elértük a 65-ös szintet.

MU Legend - Craft és Enchant Guide

MU Legend - Craft és Enchant Guide

Craft – Gyűjtsd össze az alapanyagokat és hozd létre a legjobb felszerelést

Menjünk el a különböző NPC-khez a városokban, hogy mindenféle fegyvert, páncélt, ékszereket, gemeket és fogyasztási cikkeket gyárthassunk. A craft képességét nem befolyásolja a karakterünk szintje, így bárki képes legyártani bármit, amennyiben rendelkezik a megfelelő alapanyagokkal.

Az NPC-n keresztül a szükséges alapanyagok listáját is ellenőrizhetjük és különböző szűrőket is használhatunk a keresés során. A craft alapanyagokat vadászat közben tudjuk összegyűjteni, vagy szétbonthatunk (Dismantle) különböző felszereléseket, hogy alapanyagokat nyerhessünk ki belőlük.

A csúcsminődésgű tárgyak legyártásához rengeteg alapanyag kell, amihez viszont rengeteg idő, amíg kifarmoljuk. Ezért nagyon fontos, hogy mindig a lehető legtöbb szörnyet öljük meg és törekedjünk a folyamatos gyűjtögetésre. Mindezek mellett csak boss-okból kinyerhető alapanyagokra is szükségünk lesz, úgyhogy kössük fel a tangát.

Minél jobb a tárgy, amit le akarunk gyártani, annál erősebb boss-al kell majd szembenéznünk érte. Kemény csaták előtt érdemes HP potikat, elixíreket és különböző gemeket gyártani, amiket bele tudunk rakni a felszerelésünkbe mielőtt harcba indulunk. Nem érdemes figyelmen kívül hagyni a craftot, mert az jelentheti a különbséget az élet és a halál között a karakterünknek.

MU Legend - Craft és Enchant Guide

Aki további hírekre kíváncsi a játékkal kapcsolatban, az ne felejtse el likeolni a MU Legend Hungary Facebook oldalát és Facebook csoportjához is csatlakozzon a közösség kiépítése érdekében. További Guide-okat itt találhatsz.