MU Legend – Class Guide – Dark Lord

A MU Legend hírhedt Dark Lord-ja rendkívüli védelemmel rendelkezik, amely miatt remekül beillik a csaták frontvonalába. Fegyvere a scepter és a pajzs, amit támogató képességek egész sora kísér és a csapata hatékonyságának növelésére is tudja használni. Azonban ha sebzésre van szüksége, pajzsát elrakva egy kétkezes fegyvert is használhat, ami kifejezetten a masszív mészárlás eszközének lett szánva.

További Guide-ok

Class bemutatók: [Whisperer] [Blader] [War Mage] [Dark Lord]

Zóna bemutatók: [Enova] [Ohrdor] [Litenberg] [Duelden]

Dungeon bemutatók: [Dungeon Guide] [Blood Castle] [Endless Tower] [Fabrice’s Garden] [Rift]

Egyéb: [Guild] [Enchant & Craft] [Élet 65 után] [AI Arena]

A Dark Lord segíti csapattársait és vastagon kiveszi a részét az ellenség legyőzésében is.

A Dark Lord scepter és pajzs kombinációját használja, hogy uralja a csatateret és a frontvonalból irányítsa csapatát a különböző támogatási és visszatöltési képességeivel, amivel az egész csapata harci erejét is képes növelni.

Ha erre nincs szükség kétkezes fegyverre is válthat, amivel erőteljes területre ható és CC (crowd-control) képességek birtokába kerül. Annak ellenére, hogy elsősorban tanknak használják nem szabad figyelmen kívül hagyni a sebzését sem.

A csatatér parancsnoka és a világ őrzője.

MU Legend - Class Guide - Dark Lord

A Dark Lord-nak nincs sok képessége, amivel lerohanhatná az ellenséget, azonban rendkívül magas a HP-ja, ami lehetővé teszi számára, hogy távol maradhasson az ellenségeitől, vagy épp közel húzza magához anélkül, hogy meghalna. Ő rendelkezik a legmagasabb HP-val és védelemmel az összes class közül a MU Legend-ben és elsődleges szerepe a tankolás és az együttműködés más játékosokkal. Ne feledjük, hogy ez a class inkább csapatban jó mint szólóban.

A mozgékonysága nem a legjobb, de rengeteg képessége van, ami jó a csapatának, Vissza tudja tölteni a saját és csapattársai HP-ját és ideiglenes védelmet is biztosíthat nekik a védelmi képességeivel. Rövid időre sebezhetetlenné is tud válni és le tudja szedni a negatív hatásokat a csapattársairól. Ezek a képességek igen értékessé teszik a harcban.

Bár mozgékonysága nem a legjobb, ezt ellensúlyozza az aggró képességével, amivel könnyen magán tarthatja a különböző boss-okat és növelheti a csapattagok értékeit amikor szükséges. Képes továbbá az ellenségei mozgási sebességének csökkentésére és több szörny megtámadására is egyszerre.

Az egykezes scepter és a pajzs tökéletes választás a különböző dungeon-ökben, míg a két kezes fegyver jó használatot tehet szólózás közben. Továbbá ha a kétkezes fegyver van a kezében, akkor a védelme egy része átalakul támadási erővé, ezzel is növelve a harci hatékonyságát.

MU Legend - Class Guide - Dark Lord

 

Skill infó: Buff, Debuff, Taunt

Weapon skillek: Ellenfél lassítása és a statok növelése

Az egykezes fegyver képességei közé tartozik a Call of Destruction, a Breaking Thrust és a Shield Bash. A sikeres blokkolás pedig shockwave-t generál, ami további sebzést okoz.

A kétkezes fegyver a Cyclone Strike, Holy Wallop és a Dogged March képességekkel rendelkezik továbbá ad egy támadási bónuszt, ami a védelem 10%-át konvertálja át támadó erővé.

Call of Destruction – egy alap, rövid hatótávú támadás. A harmadik ütés egyben AoE is.
Rupture Thrust – Ez ez erőteljes döfés, aminél esély van egy sokkal nagyobb sebzésre is.
Shield Bash – Szintén sebző skill. A harmadik ütése AoE sebzést és stun-t is okozhat.

Cyclone Strike – Ez kis ciklont idéz, ami sebzi az ellenfeleket. Minél többször nyomjuk el a skill-t, annál több ciklon lesz és a sebzésük is nő.
Holy Wallop – Ez egy előreirányuló támadás, ami csökkenti a célpont mozgási és támadási sebességét.
Dogged March – AoE sebzés okoz magunk előtt és egyúttal magunkhoz is rántja a célpontokat. Az egymást követő használat során nő a sebzés.

Class skillek: Pull és Heal

Fire Bludgeon – AoE sebzést okoz az adott területen. Ráadásul ezen a területen a talaj is égni fog egy rövid ideig, így további DoT sebzést is kapnak akik benne állnak.

Spin Attack – ezzel a képességgel magunk körül okozhatunk sebzést, csökkentve ezzel a célpontok mozgási sebességét és növelve az aggrót.

Protective Touch – ideiglenesen Silence kerül az ellenségre, gyógyít minket és azokat a csapattársakat akik a hatósugarán belül vannak.

Fire Burst – egy erőteljes AoE támadás, ami 1,5 másodperccel a kezdeti sebzés után újra sebez a területen ahol használtuk.

Call of Thunder – egy villámot idéz, ami sebzi az ellenségeket és hátra is löki őket.

Eternal Flames – létrehoz egy tűzgyűrűt körülöttünk 20 másodpercig, ami folyamatosan sebzi a körülöttünk lévő ellenségeket.

Holy Light – visszatölti a saját és a csapattársak HP-ját és növeli a HP visszatöltődés gyorsaságát is.

Vicious Charge – A Dark Lord egyetlen charge támadása. AoE sebzést okoz és 2,5 másodpercig kényszeríti az ellenfelet, hogy minket támadjon.

Monarch Touch – Eldob egy horgot, amivel magához rántja a célpontokat és egyúttal aggrózza is.

Ice Claw – Lefagyasztja a közelben lévő ellenségeket.

Weapon Throw – Eldobja a fegyverét, amivel AoE sebzést okoz és csökkenti a ellenség mozgási sebességét.

Purification – Minden negatív effektet leszed rólunk és a csapattársakról és minden támadásra immúnis lesz 1 másodpercig.

Rugard’s Protection – Egy óriási pajzs jön létre, ami  20 másodpercig megnöveli a csapattársak védelmi értékét.

Destruction Tremor – Ez egy feltöltős képesség. Minél hosszabb a töltés annál nagyobb a sebzés a területre. Továbbá csökkenti az ellenségek mozgási sebességét is 4 másodpercre.

Expert skillek: Támadási és védelmi képességek

MU Legend - Class Guide - Dark Lord

Három Expert képességet választhatunk a Strategy, Immunity, Death, Encouragement, Devastation és March közül.

Strategy – Ennek van a Mock passzív képessége, ami növeli az aggrót és használhatóvá válik a Madness Absorption, amivel magunkhoz ránthatjuk és felrobbanthatjuk a közelben lévő ellenségeket.

Immunity – Ez lehetővé teszi a Pain Immunity képesség használatát. Ennek segítségével 4 másodpercig nem sebződünk, ami igencsak hasznos lehet a túlélés szempontjából. Tovább jár mellé egy Transcendense Shield nevű passzív képesség is, ami megnöveli a shield block rate-jét 10%-al és minden sikeres blokkolás után visszatölt 1% HP-t.

Death – Megkapjuk a Follower’s Spirit képességet. Ez egy ki/be kapcsolható skill, aminek használata létrehoz egy pentagrammát, ami támadó lelkeket idéz le. A passzív képessége a Valiant Passion pedig csökkenti a célpontok védelmét 5 másodpercre, amikor a fő fegyverünkkel sebzést adunk le.

Encouragement – Nagyon hasznos képesség a csapatban. A Defender’s Shield passzív képessége 20 méteren belül minden csapattárs védelmét növeli. A Dark Horse skill pedig 30%-os ellenállást biztosít minden sebzés ellen, miközben figyelmen kívül hagyja az összeütközéseket.

Devastation – Nagy területen okoz nagy AoE sebzést a Rugard’s Rage nevű képessége. Ez leidéz egy Rugard szobrot a kijelölt helyre. Ez egy feltöltős képesség. Minél tovább töltjük, annál nagyobb lesz az okozott kár. A passzív képessége a Guardian’s Authority, ami 10% eséllyel növeli meg a támadási erőt 5 másodpercre.

March – Az Attack Order képessége növeli a csapattársak támadási erejét, mozgási és támadási sebességét. Ezen felül 1% HP-t is visszatölt bizonyos időközönként a csapattagoknak.

MU Legend - Class Guide - Dark Lord
Encouragement Dark Horse képessége

Aki további hírekre kíváncsi a játékkal kapcsolatban az ne felejtse el likeolni a MU Legend Hungary Facebook oldalát és facebook csoportjához is csatlakozzon a közösség kiépítése érdekében.