Moonlight Blade – Felcsillant a remény egy nyugati kiadásra?

A kínaiak egyik legnagyobb online játéka, tartalmilag és helyigény tekintetében is egyaránt a Moonlight Blade. Úgy tűnik, hogy a játék túl nagy falat a nyugati kiadóknak, de talán majd most!

Moonlight Blade - Felcsillant a remény egy nyugati kiadásra?

Persze nem kell rögtön becsokizni a dologtól, hiszen csak egy durva spekulációról van szó, de kezdjük az elején. A Nexon kiadta a 2018 Q2-es pénzügyi jelentését, ahogy a minap a Netmarble is. Azonban feltűnt egy érdekes dolog, mégpedig az, hogy a Nexon negyedéves pénzügyi beszámolójában feltűnt a Moonlight Blade PC-s verziója és “Észak-Amerika és a világ többi része” kategóriába volt sorolva. Vajon ez egy hivatalos “rábólintás” az érkezésre? A játék eddig csak Kínában és Koreában indult el, tehát biztos, hogy egyszer megérkezik hozzánk is, de talán ez azt jelenti, hogy megkezdhetjük a csokizást?

Moonlight Blade - Felcsillant a remény egy nyugati kiadásra?

De térjünk vissza a pénzügyi jelentéshez, amin tökéletesen látszik, hogy Kína és Korea továbbra is a legfőbb bevételi forrásai a Nexon-nak, hiszen ketten együtt kiteszik annak több mint 80%-át. Továbbá még mindig a PC szektor adja az igazi húzóerőt, hiszen a bevételek 77%-a ebből származik a cégnek, míg a mobilszektor mindössze 23%-al képviselteti magát.

Moonlight Blade - Felcsillant a remény egy nyugati kiadásra?

A teljes pénzügyi jelentést itt tekinthetitek meg.