Monster Hunter World – Még a vártnál is nagyobb sikert ért el

A Monster Hunter World a Capcom legújabb játéka, a játékosok és a kritikusok által is rendkívül pozitív visszajelzéseket kapott. Ezért semmi meglepő nincs benne, hogy népszerű és jól alakulnak az eladásai.

Monster Hunter World - Még a vártnál is nagyobb sikert ért el

A január hónap azonban minden elképzelést túlszárnyalt a játékkal kapcsolatban. Az NPD Group által készített felmérésben a videojáték iparág 59%-os emelkedést mutatott 2018 januárjában az előző év azonos időszakához képest. Egyébként az így befolyt pénzek összege valamivel meghaladta az 1 milliárd dollárt. Természetesen ez azt jelenti, hogy az egész iparág jobban teljesített, azonban a Monster Hunter World január legkeresettebb játéka volt, ráadásul úgy, hogy a hivatalos indulás napja január 26-a volt. Ennek tudatában képzeljük el, hogy mekkora érdeklődést övezi a játékot.

A Monster Hunter franchise évek óta hatalmas sikernek örvend Japánban, de nyugaton eddig kevesebb figyelem irányult rá. A Monster Hunter World ezt megtörte. Összességében a játékból csak az első hétvégén 5 millió példányt értékesítettek az NPD szerint. Továbbá januárban a legkedveltebb játékok listáján is elvitte az első helyet minden platformon, amin megjelent.

A PC userek se csüggedjenek, hiszen már készülnek a PC-s kiadásra is.