Monster Hunter World – 7,5 millió példány kelt el eddig

Nemrégiben már értekeztünk a Monster Hunter World átütő sikeréről, ami még a Capcom-ot is meglepte. Most azonban közöltek konkrét számokat is az eladásokról.

Monster Hunter World - 7,5 millió példány kelt el eddig

A Capcom a hivatalos oldalukon jelentette be ma, hogy a Monster Hunter: World már több mint 7,5 millió példányban kelt el, beleértve a digitális eladási számokat is. Ez az eddigi legnagyobb értékesítési szám a Capcom történelmében, legalábbis ha nem magát a Monster Hunter szériát nézzük, csupán a World-öt. Ezzel együtt a Monster Hunter széria már túllépte a 48 milliós összesített eladási számot. Ez ugyan még csak meg sem közelíti a Resident Evil eladási számait, ami 80 millió fölött jár, azonban azt is figyelembe kell venni, hogy a Resident Evil széria több mint 120 nevet tartalmaz, míg a Monster Hunter széria 40-et sem.

A játék robbanásszerű eladása valószínűleg annak köszönhető, hogy a játék népszerűsége robbanásszerűen nőtt meg Európában, Észak-Amerikában és a Japánon kívüli ázsiai régiókban. Haruhiro Tsujimoto a Capcom vezérigazgatója be is jelentette, hogy a Monster Hunter: World értékesítése az ázsiai régióban tízszeresére nőtt mint amekkora az eredeti szériának valaha is volt.

Ráadásul PC-n még ki sem jött.