Minecraft – Minden rekordot megdöntött

Folyamatosan csak azt halljuk mindenhol, hogy a PUBG és a Fortnite megint milyen rekordot döntött meg a héten. Három millió egyidejű játékos itt, 40 millió játékos ott. Az ember azt hinné minden visz ez a két név manapság. Nos nem. Van egy játék, ami mindkettőt kenterbe veri. Ez a Minecraft!

Minecraft - Minden rekordot megdöntött

A Minecraft új fejese Helen Chiang kiadta a decemberi adatokat a Minecraft játékosbázisát illetően. Megtudhattuk tőle, hogy decemberben 74 millió aktív játékossal büszkélkedhetett a játék. Arról nem is beszélve, hogy a játék 2011-es kiadása óta laza 144 millió példányt adtak el belőle. “Nemrég rekordot állítottunk fel, mégpedig decemberben, amikor a decemberi aktív felhasználóink száma elérte a 74 millió főt. Ez azt bizonyítja, hogy az emberek visszatérnek a játékhoz a világ minden tájáról.” – Mondta Helen Chiang.

Habár azt nem tudjuk pontosan, hogy ebből az óriási számból hány játékos tartozik a PC haldokló ágához. A Minecraft gyakorlatilag mindenhol jelen van, telefonon, tableten, Xbox, Playstation, Nintendo Switch, Wii U stb. Estig lehetne sorolni, úgyhogy ez nem egy fair harc, de akkor is 74 millió az 74 millió. Persze ahogy a PUBG és a Fortnite halad egy szép napon utolérhetik a Minecraft-ot.

Minecraft - Minden rekordot megdöntött

És bár sokan panaszkodnak mostanában a Minecraft-al kapcsolatban, hogy kevés a frissítés, a 2018-as év tartogat még meglepetéseket a játékkal kapcsolatban. Gondoljunk csak a közelgő tavaszi frissítésre, amiben az óceánokat megtöltik élettel és nyersanyagokkal, de még hajóroncsokat is kapunk, no meg delfineket. Továbbá egy háromágú szigonyt, amivel sikeresek lehetünk közelharcban de akár dobálhatjuk is kedvünkre bárki hátába.