Minecraft – Érkeznek a pandák, számszeríjak és sok más!

A Minecon Earth 2018 nagyobb hírei közé tartozott a Minecraft: Dungeons spin-off co-op játék, de nem ez volt az egyetlen érdekes bejelentés.

Minecraft - Érkeznek a pandák, számszeríjak és sok más!

A Mojang részletesen bemutatta a következő Minecraft frissítést, a Village and Pillage nevezetűt, amely új NPC-ket ad hozzá a játékhoz, mint a könyvtáros és a hentes, valamint új ellenségekkel is számolhatunk a fosztogatók és a vadállatok személyében. A fosztogatók szemszáríjjal vannak felszerelve, amelyet akár mi is gyárthatunk magunknak, hogy aztán ellenük használhassuk.

Nagy változások érkeznek az add-onok körül is. Korábban az add-onok csak arra adtak lehetőséget, hogy a játékban már megtalálható mobokat módosítsuk. Mostantól azonban a New Entities segítségével hozzá tudunk majd adni még több mobot. A Data Driven Spawning segítségével pedig meghatározhatjuk, hogy mely mobok jelenjenek meg a világunkban. Az animációk további testreszabhatósági lehetőségeket rejtenek majd magukban, így akár horrorisztikus nyolc lábú szörnyeket is gyárthatunk, amelyeket mindenféle király effektekkel is felturbózhatunk. Mindezen funkciók már úton vannak, és Október 3-án már kipróbálhatóak lesznek a Minecraft bétájában.

A Scripting API is közel van már és amint megérkezik, egy újabb lépéssel kerül közelebb a Mojang a modokhoz. “Hivatalosan soha nem támogattuk a modolást a Minecraft-ban, de az Add-Ons rendszer a Scripting API-val kombinálva egy új korszak kezdetét jelenti.”

Ne maradjanak le a a pandák sem, amelyek szintén érkeznek, ahogy macskák is egy új, szórakoztató parkban, Inspiration Island-ra, a Taiga biommal.