Minecraft – Better Together frissítés élesítve

Majdnem mindenki kedvenc sandbox építkezős játéka a Minecraft, ami már 2009 óta töretlenül milliók kedvence megállíthatatlanul fejlődik. Újabb mérföldkőhöz érkezett a játék a legújabb Better Together frissítésével.

Minecraft - Better Together frissítés élesítve

Az évek alatt szinte minden platformon megjelent. Mobilra, VR-ra, Xbox-ra Playstation-re Wii U-ra de még Apple TV-re is. A játék rendkívül egyszerű és mégis zseniális, amit az évek alatti frissítések csak fokoztak. A játék legújabb verziója már lehetővé teszi a PC az Xbox és a mobil eszközök közötti átjárást is. Nem véletlen a frissítés neve sem. Játékosok milliói különböző platformokról lehetnek jelen ugyanazokon a szervereken és játszhatnak együtt. Még a készítők szerint is ez az eddigi legjelentősebb frissítés a játék történelmében.

És ha már nagy közös élmény, akkor érdemes megemlíteni azt is, hogy a játékban megtalálható Marketplace is teljesen átjárható a különböző platformok között. A Better Together frissítés teljesen ingyenes az összes fent említett platformon (PC, Xbox One, mobil), viszont Xbox One-ra késik egy-két napot.

Természetesen rengeteg újdonság is érkezett a játékba, mind grafikai mind tartalmi újdonságok. Nézzünk meg néhányat.

  • A legtöbb hanghatáson és zenén finomítottak, például az eső már sokkal csendesebb
  • Sokkal könnyebb látni a víz alatt, miután megittuk a Potion of Water Breathing és a Potion of Night Vision italokat
  • A jégblokkok már átlátszóak
  • A Locator már nyomon követi a tulajdonosát, függetlenül a dimenzióktól
  • A blokkok elhelyezési sebességét hozzáigazították a játékos mozgási sebességéhez
  • A hőmérséklet a magasabb helyeken csökken és magas helyeken havazhat is
  • A Creeper robbanások új hanghatást kaptak

Természetesen ez nem az összes változás a Minecraft-ban és ezen kívül rengeteg új funkció is érkezett a játékba. Ezek teljes listáját megtaláljátok a játék hivatalos oldalán.