Megérkezett a PUBG-re kényszerítő vírus

Manapság sok gondot okoznak az úgynevezett ransomware, azaz zsaroló vírusok, amik túszul ejtik értékes fájljainkat és akár pénzt is követelhetnek visszaszerzésükért. Most azonban egy olyan vírus született, ami nem fájlokat lopkod pénzért, hanem arra ösztönöz minket, hogy játszunk a PlayerUnknown’s Battlegrounds-al (PUBG).

Megérkezett a PUBG-re kényszerítő vírus

Persze azért a PUBG Ransomware így is megszívat minket, ugyanis elzárja tőlünk fájljainkat, amíg nem játszottunk eleget a játékkal. A vírus az alábbi üzenetet közli az áldozatokkal, ” A fájljaid titkosítva lettek a PUBG zsarolóprogram által, de ne aggódj! Nem nehéz kinyitnod őket. Nem pénzt akarok! Csak játssz a PUBG-vel egy órát!”

Állítólag nem szükséges 1 órát játszani, ahhoz hogy hozzáférjetek a titkosított fájlokhoz, elég szimplán elindítani a játékot és deaktiválódik. A zsarolóprogram titkosítja a dokumentumokat, a fotókat és a zenéket, és addig nem oldja fel őket, ameddig nem teljesül kérése.

Megérkezett a PUBG-re kényszerítő vírus

Kicsit azért ijesztő, hogy mikre tudják kényszeríteni az embert különböző vírusok, de persze ez még mindig jobb annál, mint amikor pénzt követelnek a zárolás feloldásáért.