Lost Ark – Te melyik Class-t választod majd?

A Lost Ark második zárt bétája óta 8 hónap telt el, az utolsó zárt béta pedig május 23-án indult útjára. A végső CBT-ben több tartalom lett hozzáadva, de a legizgalmasabb újdonság mégis csak a karakterekben keresendő.

A legutóbbi CBT-ben a Summoner, az Arcana és a Destroyer kerültek hozzáadásra. A mostani alkalommal pedig megkaptuk a Force Master és Hawkeye karaktereket. A Force Master egy közép-hatótávú és közelharci karakter, amely gyors mozgásokkal és nagy mobilitással rendelkezik. A Hawkeye pedig a tipikus távolsági karakter, ami rendkívül nagy sebzés képes kiosztani nagy távolságokból.

Az alábbiakban a CBT-ben elérhető 4 class-on belüli 12 sub-class ismertetését olvashatjátok. Természetesen mindegyik karakternek teljesen egyedi stílusa és különböző harci dinamikája van.

A Warrior Class – Erőteljes csapások és erős védelem

Warlord

Lost Ark - Te melyik Class-t választod majd?

A Warlord sub-class a szövetségesek védelmére, a magas védelemre, valamint a túlélésre specializálódott karakter. A Warlord óriási pajzsot használ a maximális védelem érdekében és Gunlance fegyverével képes sebzést okozni.

A Warlord képes csapattársait megvédeni azáltal, hogy magára vonja az ellenség figyelmét (agro) és remek tank a raidek és dungik során.

Az Identity képessége a Defense és Protection forma. A Defense formában a Warlord lelassul, de pajzsával képes megvédeni magát az ellenségei erőteljes támadásaival szemben is. A Protection formában feláldozhatja saját magát és elszenvedheti a sebzéseket a csapattársai helyett.

Berserker

Lost Ark - Te melyik Class-t választod majd?

A Berserker egy közelharci class, ami nagy kétkezes karddal operál. Értékei kiegyensúlyozottak a támadás és a védekezés között.

Amikor egy Berserker belép a Berserker módba, akkor képes magát annyira feldühíteni, hogy rövid időn belül nagy sebzéseket képes okozni. Ha Berserker módban használja az Identity képességét, akkor kap egy Rage mérőt. Ha a Rage mérő maximumra töltődik, akkor támadási és mozgási buffot kap és több képesség birtokába kerül.

Destroyer

Lost Ark - Te melyik Class-t választod majd?

A Destroyer fegyvere a Gravity Hammer és alacsony mozgási sebességgel rendelkezik. Az animációi lassúak, azonban akár egyetlen ütéssel képes agyonütni ellenfeleit.

Az Identity képessége a Gravity Control. A Destroyer egy Gravity Core-t szerezhet az ellenséges támadásokból és felhasználhatja az a Gravity Discharge képessége használatára. Amikor ezt a képességet használja a Gravity Core átalakul egy Gravity mérővé. Amikor ez a mérő tele lesz, akkor a Destroyer képes magának néhány buffot adni, miközben a körülötte lévő ellenfelek lelassulnak.

A Striker Class – Gyors mozgások az ellenség elsöprése érdekében

Battle Master

Lost Ark - Te melyik Class-t választod majd?

A Battle Master a harcművészet mestere, aki mindenféle kombókkal képes az ellenfeleit a levegőbe küldeni. Dinamikus képességeinek hála képes halálos kombókat rendkívül gyorsan eszközölni, vagy épp gyorsan menekülni.

Az Identity képessége az Elemental Bubble, ami egy különleges mérőt nyit meg a számára, amit csak “Bubble”-nak hívnak. A Bubble segítségével a Battle Master képes hatalmas ütéseket véghezvinni és befejezni ellenségei életútját. Különböző mennyiségű Bubble-t használhat fel, ami meghatározza az erejének növekedését is.

Infighter

Lost Ark - Te melyik Class-t választod majd?

Az Infighter óriási sérüléseket képes okozni a Heavy Gauntlet fegyverével. Az értékei kiegyensúlyozottak és hosszú időn keresztül képes részt venni egy-egy harcban biztonságban.

Az Infighter kétféle mérővel rendelkezik, az Energy és az Impact mérővel. Ha az Energy képességeket használja, akkor az Energy értéke csökkenni fog és az Impact mérő pedig növekedni. Amikor az Impact képességeket használja, akkor az Impact mérő csökken majd és az Energy mérő növekszik. Mindkét mérő képességeit használni kell ahhoz, hogy hosszútávon életképes maradjon.

Force Master

Lost Ark - Te melyik Class-t választod majd?

A Force Master újonnan lett hozzáadva az utolsó CBT-hez. Képes közelharci és távolsági támadások indítására egyaránt. Közelharcban a kezét használja a támadásra és a Force-t használja a távolsági támadásokra. Képes a harc minden fajtájára és burst sebzés végrehajtására az Identity segítségével.

A Force Master Identity képessége az Adamantine Force, ami felhalmozódik, majd felhasználható az ereje megnövelésére. Az Adamantine Force három szinttel rendelkezik és némi újratöltődési időre van szüksége, mielőtt ismét a hármas szintre léphet..

A Hunter Class – Biztos távolságból kiiktatni az ellenséget

Devil Hunter

Lost Ark - Te melyik Class-t választod majd?

A Devil Hunter háromféle fegyvert használ. Shotgun, Double Handguns és Rifle. Képes mozogni, miközben sebzést oszt ki távolról.

Bármikor képes váltogatni a három fegyverét, amelyek mind egyedi képességekkel rendelkeznek. Az adott szituációtól függően képes tehát a fegyverei között váltogatni.

A Handgun segítségével nagy területen tud sebezni, némi dinamikával fűszerezve. A Shotgun segítségével magas sebzést képes kiosztani a közelében lévő ellenfeleknek. A Rifle pedig a távoli karakterek kiiktatására alkalmas.

A skillset a fegyverek cserélgetésével együtt változik, ezért elég tapasztaltnak kell lenni a Devil Hunter mesteri használatához.

Blaster

Lost Ark - Te melyik Class-t választod majd?

A Blaster képes nagy sebzéseket okozni és elég jó AoE képességekkel is rendelkezik. A fegyvere egy hatalmas mechanikus Launcher.

A Blaster nem rendelkezik a Hunter class-ra jellemző gyors mozdulatokkal, mivel nehéz páncélt visel, viszont ő rendelkezik a legmagasabb védelmi értékekkel a class-on belül.

Az Identity képessége a Firing Mode lehetővé teszi a Fire mérő használatát, amikor a képességeivel sebzést okoz. Ha elég magasra nőtt a Fire mérő értéke, akkor a támadási ereje attól függően nő meg, hogy mennyire van feltöltődve a Fire mérő. Továbbá képes megidézni egy gigantikus lőfegyvert, ami mozdulatlan ugyan, viszont sebzi az ellenfeleit.

Hawkeye

Lost Ark - Te melyik Class-t választod majd?

A Hawkeye a másik újonnan hozzáadott sub-class. Nyilakat és mechanikus íjat használ, hogy messziről terítse le ellenfeleit.

A legnagyobb ereje a túlélés. Rengeteg hasznos mozgási képességgel rendelkezik, amelyek növelik a túlélési képességét és a csatában eltölthető idejét. Ráadásul CC és lopakodási képességekkel is rendelkezik.

A Hawkeye Identity képessége a Silver Hawk. Ha elég nagyra építi a Hawk mérőjét, akkor képes megidézni egy Silver Hawk-ot, ami automatikusan támadja a közelben lévő ellenségeket a saját képességeit használva.

A Mage Class – Pusztítsd el ellenségeid a mágia erejével

Bard

Lost Ark - Te melyik Class-t választod majd?

A Bard egy támogató sub-class. A támadási képességei mellett a Bard olyan képességek birtokában is van, amelyek meggyógyíthatják vagy buffolhatják szövetségeseit. A Bard önmagában nem képes nagy sebzést okozni, de a csapat oszlopos tagja, ha raidről van szó.

A Identity képessége lehetővé teszi számára, hogy gyógyítsa vagy buffolja szövetségeseit. Annak érdekében, hogy ezeket a képességit használja Serenade Bubble-t kell gyűjtenie az ellenségei megtámadásával.

Summoner

Lost Ark - Te melyik Class-t választod majd?

A Summoner szellemeket idézhet, amelyek képesek sebezni és tankolni is. Magának a Summoner-nek van néhány erős képessége, de mivel a Mage class alacsony HP-val rendelkezik a Summoner kénytelen a megidézett szellemeit használni a csatákban.

A Identity képessége a Summon Ancient Spirit, amit arra használhat, hogy megidézzen egy ősi szellemet a Spirit Orb-okon keresztül. Az Ancient Spirit nagyobb sebzést képes kiosztani, mint a hagyományos szellemek és mindegyik Ancient Spirit-nek megvannak a saját egyedi képességei.

Arcana

Lost Ark - Te melyik Class-t választod majd?

Ellentétben a többi Mage sub-classal az Arcana egy közép-hatótávú class, gyors kombókkal és mozgással.

Az Arcana képes felhalmozni a kártyáit az ellenfelein és a Ruin képesség használatával felrobbantani azokat, nagy sebzést okozva.

Az Arcana Identity képessége a Card Deck. Ha a Card mérő tele van, akkor egy véletlenszerű kártyát hív le a pakliból és aktivál egy card buffot. Számos különféle kártya található a pakliban, de csak véletlenszerűen képes előhívni azokat.