Lineage 2 – Unreal Engine 4 modot készít egy orosz csapat

Egy orosz fejlesztőcsapat azon ügyködik már egy ideje, hogy a Lineage 2 MMORPG-t teljesen átírja a megjelenése óta igen népszerű Unreal Engine 4-es grafikai motorra.

Lineage 2 - Unreal Engine 4 modot készít egy orosz csapat

Mióta ingyenes hozzáférhetővé vált az UE4, azóta nagyon sok régebbi játék felújítási munkálataiban láthattuk már viszont. A Lineage 2 még a jó régi Unreal Engine 2-őt (2,5) használja, amiből az NCSOFT gyakorlatilag már mindent kihozott az évek alatt, amit csak lehetett. Egy orosz csapat, akik a YouTube-on TheWreaperlomelindes néven futnak már lassan két éve dolgoznak az L2 felújításán és csatornájukon rendszeresen tájékoztatnak is minket a projekt állapotáról.

De ez még nem minden. Egy olyan c++ kódot is fejlesztenek, aminek eredményeképp a játék kliense képes lesz együttműködni bármilyen típusú L2 szerverrel (l2j, frozen, pts stb.). Természetesen a grafikai átalakításban új modellek, átdolgozott karakterek és skillek is helyet kapnak a játék világának teljes átalakítása mellett. Gondoljunk csak bele milyen jó lesz, ha majd egyszerűen csak ráhúzhatjuk a kliensünkre ezt a modot, aminek hatására hirtelen egy új világ nyílik meg előttünk.

Az egész kezdeményezésnek van honlapja is, ahol lehet regisztrálni a zárt tesztelésre. Addig is, akit érdekel a dolog az kövesse bátran a Youtube csatornájukat és figyelje az átalakulás folyamatát.