Lineage 2 Revolution – Monster Codex Guide

2016 decemberében jelent meg Koreában a Lineage 2 Revolution mobiljáték a Netmarble gondozásában. A játék igen népszerű lett mindenhol ahol megjelent és cirka egy év kellett hozzá, hogy hozzánk is elérjen. Népszerűsége nálunk is töretlen maradt, amit mi sem mutat jobban, mint hogy rövid idő alatt több mint egy millió előregisztrálója lett a játéknak Amerikában és Európában.

További Guide-ok

[Stat Guide] [Dungeon Guide] [Monster Codex Guide] [Mount Pet Guide] [Clan Guide 1. rész] [Clan Guide 2. rész] [Castle Siege Guide] [Extraction Dungeon Guide] [Adena Guide] [Elite Dungeon]

A Netmarble azonban nem hagyta magára a játékosokat a játék felfedezésének rögös útján, hanem a megjelenés óta folyamatosan adja ki az útmutatókat a játékkal kapcsolatban videó formájában. Ezeket dolgozzuk fel mi, hogy megfelelő segítsége legyen mindenkinek, aki nem feltétlen részesíti előnyben az angol nyelvű videót, vagy még nem is hallott róla.

Monster Codex

A Monster Codex egy másik lehetőség a Combat Power növelésére a Lineage 2 Revolution-ban egyszerűen úgy, hogy bent vagyunk a játékban. A szörnyek gyilkolásával Monster Core-okat gyűjthetünk. A Monster Core-okat a Monster Codex-en vagy a Box Summon szörnyek vadászatával szerezhetjük meg. A Monster Core regisztrálása a Codex-be állandó bónusz statokat adnak azok szintje alapján és közelebb visznek minket a Monster Codex teljesítéséhez.

Lineage 2 Revolution - Monster Codex Guide

A statok, amiket megkapunk a Monster Codex-ből bármikor megtekinthetőek a Codex ablakban. A Location gomb használatával megnézhetjük, hogy a kiválasztott szörnyet hol találjuk meg.

Lineage 2 Revolution - Monster Codex Guide

Íme néhány tipp, hogy a Monster Codex-et még hatékonyabban használhassuk. Először is, vadásszunk alacsonyabb szintű szörnyekre. Az adena rengeteg mindenhez kell a játékban, többek közt az enhancing-ra és a felszerelés kombinálására. Terhet jelenthet a pénztárcánknak, ha sok potit fogyasztunk miközben csak azért öljük a szörnyeket, hogy teljesítsük a Monster Codex-et. Hosszú távon jobban megéri a kisebb szintű szörnyeket gyűjteni a Codex-be. Természetesen ha elég adena-val rendelkezünk, hogy a szintünkön lévő szörnyeket kényelmesen öljük, akkor semmi akadálya nincs a dolognak. Ha szerencsénk van kaphatunk jó tárgyakat is, mint például Maphr’s Protection-t és Quest Scroll-okat, ha saját szintbeli szörnyeket ölünk.

Lineage 2 Revolution - Monster Codex GuideLineage 2 Revolution - Monster Codex Guide

Másodjára nézzük a nagy hatótávú fegyvereket. Ha összehasonlítjuk az auto-hunting-ot vannak különbségek a közelharci és a távolsági fegyverek közötti hatékonyságban. A közelharci fegyverekkel a játékosok szörnyről-szörnyre járva tudnak csak haladni és gyilkolni, míg a távolsági fegyverrel rendelkezők, akár egy helyben állva is. Ezzel nem kevés időt spórolnak meg.

Harmadjára nézzük a játék beállításait. Lehetőség van testre szabni az auto-hunting beállításait a Menu-Settings-Battle opcióban. A potik használatának minimalizálása érdekében érdemes az automatikus poti használatot 0-ra húzni és a skilleket eltávolítani a skill bárról. Emellett érdemes berakni olyan petet és title-t, ami MP Regen. Rate-et ad nekünk. Ha azonban szintünknek megfelelő szörnyekre adjuk a fejünk, akkor mindenképp hagyjuk a potikat is érvényesülni. Field Boss-ok esetében pedig váltsunk channel-t és öljük meg őket ott is. Továbbá állítsuk be a terület hatókörét, amin belül szeretnénk az automatikus vadászatot. Annak, aki a Monster Codex miatt akar vadászni hosszú időn át, annak érdemes ezt 0 méterre állítani. Akik azonban sűrűn tervezik nézegetni, hogyan is állnak, azok bátran állítsák a “No Limit” beállításra.

Lineage 2 Revolution - Monster Codex Guide

Az utolsó dolog a partiban történő Core gyűjtés Elite Dungeon-ökben.  Összehasonlítva a partiban való Core gyűjtést a szólóval, a szóló verzió borzalmas. Azonban mindig győződjünk meg róla, hogy olyan partiba lépünk be, ami Elite Dungeon-ba készül.

Lineage 2 Revolution - Monster Codex Guide

Kellemes vadászatot!